BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFazla su içmenin zararları----

Fazla su içmenin zararları

Fazla su içmenin zararları
13 Nisan 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

"Yeterli miktarda su içmenin önemini artık hepimiz biliyoruz. Su, vücut besinlerini taşımamıza, tükürük oluşturmamıza, vücut ısımızı korumamıza ve daha pek çok şeye yardımcı olur.

Peki gereğinden fazla su içmenin ise vücuda zarar verebileceğini biliyor musunuz? Çok fazla su içmek vücutta nelere sebep oluyormuş bir bakalım."

Karnınız şişebilir

İnsanların, özellikle de kadınların yaşadığı en yaygın mide sorunlarından biri şişkinliktir. Çok fazla su içmek, bütün bir öğün yemiş gibi hissetmenize ve şişkinlik yaşamanıza neden olabilir. Artı, suyu hızlı bir şekilde içerseniz, büyük olasılıkla hava yutarsınız ve bu da size şişkinlik hissi verebilir.

Mide bulantısı yaşayabilirsiniz

Çok fazla su tükettiğimizde beynimizdeki hücreler şişmeye başlayabilir. Bu, kafatasındaki baskıyı artırır. Çok fazla su içtiğimizin bir işareti olarak ortaya çıkabilecek semptomlardan diğeri de mide bulantısı ve kusmadır.

Aşırı hidrasyon belirtileri yaşayabilirsiniz

Özellikle erken evrelerde, çok fazla su içme belirtilerini fark etmek genellikle zordur. Yaşayabileceğiniz en yaygın belirtilerden biri baş ağrısıdır. Eğer çok sık başınız ağrıyorsa ne kadar su içtiğinize dikkat edin.

Su zehirlenmesi

Aşırı su içmek, su zehirlenmesi sonucunu doğurabilir. Su zehirlenmesinin bazı ciddi belirtileri çift görme, nefes almada güçlük, yüksek kan basıncı ve uyuşukluk olabilir.

Kaslarınız ağrıyabilir

Kas işlevi ve kalp atış hızını korumak için elektrolitlere ihtiyacımız var. Ancak çok su içmek vücudumuzdaki elektrolit sayısını düşürür. Bu seviyeler düşük olduğunda, kas spazmları ve krampları yaşayabilirsiniz. (Hürriyet)

Sağlıklı kilo kaybı için 10 altın besin

 

Baharı sağlıklı geçirmenin püf noktaları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)