BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFauci'den aşı olmayanlara sert uyarı!----

Fauci'den aşı olmayanlara sert uyarı!

Fauci'den aşı olmayanlara sert uyarı!
09 Ağustos 2021 - 11:23 www.finansgundem.com

ABD'nin önde gelen isimlerinden olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, korona virüsü aşısı olmayanların, aşı olanlara çok ciddi zarar verdiğini ifade etti.

ABD'nin en yetkili halk sağlığı uzmanı ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci NBC kanalına yüksek oranda bulaşıcılığı ile tüm dünyada endişe yaratan korona virüsün Delta varyantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Fauci, Delta varyantının yayılmasının durdurulmaması durumunda daha tehlikeli, yeni bir varyantın ortaya çıkabileceğini söyledi. "Virüsün serbest dolaşmasına izin verir ve durdurmaya çalışmazsanız er ya da geç Delta'dan daha sorunlu olabilecek yeni bir varyantın ortaya çıkma ihtimali baş gösterir" diye konuşan Uzman, bu varyanta karşı aşıların koruma sağlamaması tehlikesi bulunduğuna işaret etti.

Pandeminin kontrol altına alınması gerektiğini belirten Dr. Fauci, bunun en iyi yönteminin aşılar olduğunu ifade ederek yerel çapta düzenlenecek aşı kampanyalarının pandemi ile mücadelede faydalı olabileceğine dikkat çekti.

"AŞI OLMAYANLARIN KORKUNÇ BEDELİ"

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü Dr. Francis Collins de pandemi ile mücadelede aşı zorunluluğunun faydalı olabileceğini belirtti. ABC kanalına konuşan Collins, ABD'nin çok sayıda kişinin aşı yaptırmamasının "korkunç bedelini" ödediğini söyledi.

Korona virüs aşısının geniş kesimlerde zorunlu kılınmasına ilişkin öneriler ABD'de büyük tartışmalara yol açıyor.

ABD'de Delta varyantı kaynaklı vakalarda son günlerde büyük artış kaydedildi. Son yedi günde Delta kaynaklı ortalama 100 bin vaka kayıtlara geçti; ülkede son olarak şubat ayında vaka sayıları bu seviyelere yükselmişti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) açıklamasına göre, ABD'de halkın yaklaşık yarısı iki doz aşılandı. ABD'de vatandaşların yüzde 59'u ise en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. Ancak birçok ABD vatandaşının aşılarla ilgili şüpheci yaklaşımları nedeniyle hızlı başlayan aşı kampanyasının temposunun yavaşladığı belirtiliyor.

Aşı olmayan işçiye ücretsiz izin önerisi

 

Dev şirket aşı olmayanları işten çıkaracak

 

Dünya Delta varyantına karşı önlemlerini artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)