BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFauci: Omikronun pandeminin sonu olacağını söylemek için çok erken----

Fauci: Omikronun pandeminin sonu olacağını söylemek için çok erken

Fauci: Omikronun pandeminin sonu olacağını söylemek için çok erken
17 Ocak 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci Omikronun pandeminin sonunu getireceğini söylemek için çok erken olduğunu ve tüm varyantlara etkili olabilecek aşı arayışlarına devam edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı’nın Sağlık Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci Omikron varyantının pandemiyi endemiye çevireceğine dair yorumlar için çok erken olduğunu söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos Çevrimiçi Toplantısı’nda konuşan Fauci, “Omikron varyantının herkesin umduğu doğal aşı görevini görüp görmeyeceği sorusuna yeni varyantların çıkması için bu kadar ihtimal varken bu ucu açık bir soru” ifadelerini kullandı.

Bloomberght'in haberine göre, Fauci virüsün mutasyonlarının aşı ve hastalık geçirerek oluşan bağışıklığın bir kısmından kendini saklayabilmesi sürü bağışıklığı oluşmasını zorlaştıracağını belirtti. Varyant odaklı aşıların hastalıkla mücadelenin en iyi yolu olmadığını vurgulayan ABD’li yetkili, virüsün tüm varyantlarına karşı işe yarayan aşılamalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Omikronun hızlı bulaş yeteneği ilerisi için endişe verici

Her varyant için aşı üretilmesini yakan top oynamaya benzeten Fauci, bu stratejinin virüsle sonsuza dek savaşmayı gerektireceğini ve bunu istemediklerini belirtti. ABD’li yetkili bu nedenle şu anda var olan ve çıkması olası tüm varyantlara karşı bağışıklık sistemini hazırlayacak bir mekanizmayı keşfetmeye çalıştıklarını söyledi.

Kanıtlanmış kamu sağlığı önlemlerine karşı çıkmanın da Kovid ile mücadeleyi sekteye uğrattığını söyleyen Fauci, “Sahip olduğumuz sıradan, normal, anlaması basit önlemlere karşı aşırı bir direnç var. Maske takmaya veya aşı olmaya karşı çıkmak yerine toplum olarak bilinen önlemleri uygulasak şu anda çok daha iyi bir durumda olurduk” değerlendirmesinde bulundu.

Epidemic Preparedness and Innovations CEO’su Richard Hatchett ise Omikronun pandemiye dönüşmesinin an meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Omikron çok hızlı bir şekilde, tam olarak akut bir pandemi gibi hareket etti ve ve virüs gelecekte bu yeteneğini koruyarak devam edecek ki bu durum hepimizi şu anda ettiğinden daha fazla endişendirmeli” uyarısında bulundu.

Pekin'deki Omikron vakası: Kanada'dan Çin'e postayla ulaştı

 

Japonya’da Omikron’dan ilk can kayıpları doğrulandı

 

New York Fed Başkanı: Omikron, büyümeyi yavaşlatabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)