BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem“Faturalar altı ayda bir ödensin”----

“Faturalar altı ayda bir ödensin”

“Faturalar altı ayda bir ödensin”
22 Ocak 2022 - 21:47 www.finansgundem.com

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin faturalandırılmasının 6 aylık dönemler halinde yapılması için kanun teklifi verdi.

Yasalaşması halinde çiftçileri büyük ölçüde rahatlatacak olan Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üretimin devamlılığı için elektrik enerjisi giderlerinin hasat dönemlerinde ödenmesinin şart olduğuna işaret etti.

Sözcü'nün haberine göre, Gürer, Enerji Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair hazırladığı Kanun Teklifi'nde, tarımsal üretimde girdi maliyelerinin artmasının, çiftçinin ürün ekim döneminde masrafların da yükselmesine neden olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üretimin devamlılığı açısından elektrik enerji girdisinin hasat dönemlerinde ödenmesinin, masrafların zirve yaptığı bu süreçte çiftçilerin maddi olarak bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacağına vurgu yaptı.

“FATURALAR 6 AYDA BİR ÖDENSİN”

Bu kanunla, tarımsal sulamada kullanılan elektrik için gelen fatura bedellerinin yıl içinde ve 6 aylık dönemler halinde 2 parçada ödenmesinin amaçlandığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Ülkemiz sahip olduğu tarımsal potansiyele rağmen, yaşanan ekonomik sorunlar, her geçen gün artan girdi maliyetleri ve planlamadan uzak tarım politikaları neticesinde çiftçilerin tarımdan uzaklaştığı görülmekte olup ekilen tarım arazilerinde ciddi düşüş yaşanmış ve akabinde de ithalata bağımlı bir konumuna gelinmiştir” saptamasında bulundu.

OSB’lerdeki elektrik kesintileri üretimi zorluyor

 

Elektrik faturası meşrubat ve dondurma satışını çarptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)