BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFatura ödeme merkezinde milyonluk vurgun----

Fatura ödeme merkezinde milyonluk vurgun

Fatura ödeme merkezinde milyonluk vurgun
11 Nisan 2014 - 12:58 www.finansgundem.com

İzmir'in Buca ilçesinde, 2 yıl önce fatura ödeme merkezi açan bir kişi yaklaşık 1 milyon lirayı alıp kayıplara karıştı

İzmir'in Buca ilçesinde, 2 yıl önce fatura ödeme merkezi açan N.K., son 3 ayda çok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını yatırmayıp ortadan kayboldu. N.K.’nin vurgununun 1 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor.

N.K., Buca’daki Kasaplar Meydanı bölgesinde, iki yıl önce fatura ödeme merkezi açtı. Geçen yıl da ödeme merkezini 108. sokak içerisine taşıdı.
Bu bölgedeki özel hastaneler, esnaf ve vatandaşlarla sıcak ilişkiler kuran N.K. kısa sürede güvenlerini kazandı.
 
Böylelikle de vatandaşların vakit kaybetmeden elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet gibi faturalarını işyeri aracılığıyla yatırmalarını sağladı.
 
Son zamanlarda bazı vatandaşlardan gelen ’fatura ödemelerinde aksaklık olduğu’ şikayetleri üzerine N.K.’nin, zaman zaman teknik aksaklıklar yaşandığını, bu yüzden de ödemelerde gecikmeler olduğunu, ama bunların hepsinin kayıt altında olması nedeniyle sorun yaratmayacağını söyleyerek oyaladığı öne sürüldü.
 
GEÇEN PAZARTESİ KAPATIP GİTMİŞ

Geçen pazartesi günü son kez işyerini açan N.K.’nin komşuları, "Vatandaşlardan gelen tepkilerin artması üzerine, N.K. işyerini kapatarak gitti. Aynı günün akşamında bu kez kızı ile damadı gelip işyerinin kilidini değiştirdi, sonra da ’Cenazemiz nedeni ile kapalıyız’ yazısını astıktan sonra gittiler’ dedi. Aynı sokak sakinleri, o günden beri ne N.K.’nin ne de yakınlarının bir daha görünmediğini ifade etti.
 
ELEKTRİK KESİLECEK UYARISIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bu hafta başından itibaren özellikle Gediz A.Ş.’den kişi ve kurumlara, son aylardaki ödemelerin yapılmaması nedeniyle elektriklerinin kesileceği bildiriminin gelmesi üzerine N.K.’nin oyunu ortaya çıktı. 

N.K.’nin özellikle son üç aylık dönemde, kendisine yapılan 1 milyon liraya yakın fatura ödemelerini ilgili kurumların hesaplarına geçirmediği anlaşıldı. N.K.’nin özel hastanelerden esnafa ve vatandaşlara kadar yaklaşık 500 kişinin faturalarını ödemediği öne sürüldü. Bazı özel hastanelerin 25 bin TL’yi bulan fatura ödemelerinin gerçekleşmediği belirtildi.
 
KARAKOLA KOŞTULAR

Bunun üzerine onlarca kişi karakola giderek N.K. hakkında şikayetçi oldu.
 
Mağdurlardan biri şunları anlattı:
"Benim 3 aylık su, 2 aylık elektrik, 3 aylık telefon, bir aylık internet, bir aylık da doğalgaz faturamı ödememiş. Toplam zararım 900 TL. Ben de eşimin hastane parasını ayırmıştım, bu açığı o parayla kapattım. Karakolda şikayet eden çok. Ben de sıra bekliyorum sonra gidip şikayet edeceğim. Ama bunda bizim de suçumuz var. Faturaların arkalarında ödeme merkezlerine yatırmayın diye yazıyorlar ama biz dinlemedik."
 
Başka bir mağdur ise, "Benim de 500 TL’yi bulan faturamı ödememiş. Oysa bize çok iyi davranıyordu. Kendisine güvendik, böyle yapacağını bilmiyorduk" dedi.
 
Bu arada Menderes İlçesi’nde de bir ödeme merkezi bulunduğu ve burayı da kapattığı ileri sürülen N.K.’nin yakalanması için polisin çalışmasının devam ettiği bildirildi.
 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas11 Nisan 2014 16:12

    Devlet Devlet degilki!! Belediye burada ne alinir, satilir diye bakmiyormu? madem illegal Devlet (belediyer) girip bakmalari zorunlu... Kapatip dolandiriciliktan yüklü ceza verilmelidir..

  • Borsacının alası11 Nisan 2014 15:27

    Bu ülkede enayi çok. hangi akla hizmet ya. fatura ödeme merkeziymiş. Enayi söyüşleme merkezi desek daha doğru olurr.

  • Borsacı11 Nisan 2014 14:01

    Fatura Ödeme Merkezleri illegal. Buna alt yapı sağlayan banka sorumludur. Faturası ödenmeyen kişi mahkemeye başvurabilir. Bunlar internet hesabı alıp kendi programlarını araya koyup işlem yapıyorlar. Bankalar da göz yumuyor. Ancak MASAK olay el koyas ise o bankanın iç denetiminden yönetim kuruluna kadar herkes sorumlu olur. Bir kişi nasıl olur da günde yüzlerce başkası adına işlem yapar araştırmadınız mı denir....