BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFatih tablosunu satın alan İBB'ye suç duyurusu----

Fatih tablosunu satın alan İBB'ye suç duyurusu

Fatih tablosunu satın alan İBB'ye suç duyurusu
13 Temmuz 2020 - 18:00 www.finansgundem.com

İstanbul Suriçi Derneği, Fatih Sultan Mehmet'in son yağlı boya portresini satın alan İBB'ye, Kamuyu Zarara Uğratmak', 'Görevi Kötüye Kullanmak', 'İhale Mevzuatına Aykırı' suçlarından soruşturma açılmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Londra'da müzayede ile satışa sunulan Venedikli Ressam Gentile Bellini'nin atölyesinden çıktığı söylenen Fatih Sultan Mehmet'in portresini 770 bin sterline (yaklaşık 6,5 milyon lira) satın almıştı. Tablonun alınmasının ardından bazı tarihçiler ve siyasiler Fatih Sultan Mehmet'in resmedildiği tablonun orijinal olup olmadığı yönünde tartışmaya başladı. 

İBB hakkında savcılığa suç duyurusu

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre İstanbul Adliyesi'ne gelen İstanbul Suriçi Derneği Başkanı Recep Delikaya ve Avukatı Hacı Orhan, İBB'nin satın aldığı tablo hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Suriçi Derneği tarafından savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin 'Kamuyu Zarara Uğratmak', 'Görevi Kötüye Kullanmak', 'İhale Mevzuatına Aykırı' davranmak suçları kapsamında soruşturulması talep edildi. Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

'İBB'nin böyle bir görevi bulunmamaktadır'

"İstanbul Suriçi Derneği İstanbul'da 1956 yılında Fena İtiyatlarla Mücadele Derneği olarak faaliyetine başlamış ve daha sonra da resmi kuruluşunu yaparak İstanbul için çalışmalarını yapmıştır. Özellikle İstanbul'un menfaatlerini korumak ve gözetlemek için hizmet veren derneğimiz İBB'nin satın almış olduğu sahte tablo ile görev ve sorumluluklarının dışına çıkarak mevzuatın gösterdiği yollar izlenmemiştir. Kamu kurumları mal ve hizmet edinilirken Devlet İhale Kanununa tabidirler. Bunun için de Kamu İhale Kurumunda gösterilen şekillerde alımların yapılması gerekiyor. Tablonun alınmasındaki sebep ise ortaya konulmamıştır. İBB 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa tabi olmasına rağmen kanunun 7. Maddesine riayet etmemiştir."

Fatih'in ünlü tablosunu müzayedede İBB aldı

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiye15 Temmuz 2020 18:04

    Arada birileri komisyonunu almıştır.Türk toplumunun en önemli değerlerinden biri olduğu için,kimsenin ses çıkarmıyacağını hesaplayarak,bu tabloyu aldılar.Ödenen paranın büyük bir bölümünü komisyon olarak aracılar cebe indirdi.

  • Metin Öztürk14 Temmuz 2020 16:35

    Suriçi derneği, Çocuklara tecavüz edilen vakıflarına yıllarca para aktarılırken niye ses çıkarmadı acaba,?  Suriçi derneği Trol bir dernek Galiba.!!

  • Osmanli 14 Temmuz 2020 16:28

    Zaten tablo sahte onuda bilerek aldılar

  • Ümit K.14 Temmuz 2020 14:45

    İstanbul talan edilirken nerdeydiniz işgüzarlar?

  • SAİT14 Temmuz 2020 11:57

    YARIN TABLOYU 5 MİLYON STERLİNE SATARLARSA NE OLACAK

  • Lov14 Temmuz 2020 11:04

    Umut hırsız hırsızdır hastane yoluna para yok de tablo al adamın gözüne sokarlar mevzu bu yoksa kimse ne gokcegi nede İzmir hırsızlarını görmemezlikten gelmiyor sen biraz taraflica bakıyorsun sorun o daha halıcin pislik götürdüğünü istonda yapılan yolsuzluğu istonun başına getirilen kuyumcuyu ve daha neler neler yazmıyorum kısacası rezil olacaklar akpartide yolsuzluk vardı ama hizmette vardı bu goygoycu tıpkı senin gibi

  • Umut14 Temmuz 2020 00:36

    Vay be. Tabloyu akpli belediye alsa “ ecdadımızın yağlı boyası tabiki almalıyız “ derler chpli alınca “ kamuyu zarara uğratma vb. “. Melih gökçek hakkında suç duyurusunda da bulunsanıza! Yemezler tabii. Ulan bi tarafın yaptılarına ses çıkartırken diğer tarafın yaptıklarına sus pus oluşunuzun hesabını allaha nasıl vereceksiniz merak ediyorum. Gerçi siz allaha inansanız bu kadar “ yalaka yandaş “ olmazsınız.

  • Alb13 Temmuz 2020 23:32

    Hırsızlık susuzluk yolsuzluk =chp