BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFatih Aydın adliyeye sevk edildi----

Fatih Aydın adliyeye sevk edildi

Fatih Aydın adliyeye sevk edildi
05 Kasım 2021 - 08:35 www.finansgundem.com

Çiftlik Bank sanığı Aydın'dın emniyetteki sorgusu sona erdi. Fatih Aydın savcılıkta sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Fatih Aydın emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Çiftlik Bank soruşturmasının baş şüphelileri arasında yer alan Aydın geçtiğimiz günlerde Uruguay'dan Türkiye'ye getirilmişti.

Uruguay'dan getirilen Çiftlik Bank davası sanığı Fatih Aydın'ın emniyetteki işlemlerinde, susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Avukatı olmayan Aydın için İstanbul Barosu'ndan bir avukat görevlendirildi. Fatih Aydın'a yöneltilmesi planlanan birçok soru kardeşine sorulan sorularla aynı.

Ancak Aydın ifade verme işlemleri esnasında susma hakkını kullandı.

Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın, binlerce insanın maddi kayba uğratıldığı Çiftlik Bank ile ilgili davada ikinci sanık olarak yargılanıyor.

Fatih Aydın adliyeye sevk edildi

Aydın kardeşler; "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "dolandırıcılık" gibi suçlamalarla 77 bin 868'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Uruguay'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı

"Çiftlik Bank" sistemine ilişkin soruşturma kapsamında "Bankacılık kanununa aykırılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, temmuz ayında Uruguay'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Aydın için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında iade talebinde bulunulmuştu. 

Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın, Uruguay'da gözaltına alındı

 

Fatih Aydın'ın sorgusuna yarın başlanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)