BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFast food zincirinin İstanbul şubesinde skandal!----

Fast food zincirinin İstanbul şubesinde skandal!

Fast food zincirinin İstanbul şubesinde skandal!
09 Mayıs 2020 - 10:42 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü bir fast food restoran zincirinin İstanbul Levent’teki şubesinin işletme sahibi ve 2 çalışanın müşterilerin kartlarını özel bir cihazla kopyaladıkları ortaya çıktı. 3 şüphelinin 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Levent'te bulunan dünyaca ünlü bir fast food zinciri şubesinde sipariş veren ve yemek yiyen müşterilerin kartlarının kopyalandığı ortaya çıktı. Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, yaşanan skandal restorandan sipariş veren Bahar K.'nın hesabından değişik saatlerde para çekildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Genç kadın önce bankaya giderek hesaplarından izni dışında para çekildiğini söyledi, daha sonra kart bilgilerinin başkaları tarafından kullanıldığı yönünde savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ncü yürütülen soruşturma kapsamında banka kartının kullanıldığı ATM'lerin güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Bahar K.'nın kartının kullanıldığı olay tarihinde ATM'den para çeken kişinin Hasan D. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Hasan D., ifadesinde olay tarihinden önce Levent'teki restoranda çalıştığını, işletmenin sahibi Bülent T.'nin kendisi ve arkadaşı Mehmet A.'ya kart kopyalama işi yapma teklifinde bulunduğunu söyledi. Teklifi kabul ettiğini, restoranda ve kurye olarak gittikleri yerlerde kart kopyalama cihazını kullandıklarını ancak Bahar K.'nın kartından para çeken kişinin kendisi olmadığını ifade etti.

Gözaltına alınan Mehmet A. ise suçlamaları kabul etmeyerek, Hasan D. ile olaydan 6 ay önce tartıştıklarını bu nedenle ismini vermiş olabileceğini iddia etti. Ancak Mehmet A.'nın üzerinde yapılan aramada toplam 8 adet kopyalanmış banka/kampanya kartları ele geçirildi. İşletme sahibi Bülent T. ise bulunamadı.

Soruşturma sonunda şüpheliler Hasan D., Mehmet A., ve Bülent T. hakkında iddianame düzenlendi. 3 şüpheli hakkında "Başkalarına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte Banka veya kredi kartı üretme, satma vb., sahte banka veya kredi kartından yarar sağlama" suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Normalleşme adımları sırayla atılacak

Elon Musk'ın oğluna verdiği 'sıra dışı' isim yasalara aykırı olabilir

Salgına rağmen tatilden vazgeçmeyenler çoğunlukta

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)