BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFaruk Süren kararını açıkladı----

Faruk Süren kararını açıkladı

Faruk Süren kararını açıkladı
25 Eylül 2014 - 13:33 www.finansgundem.com

Faruk Süren, "Galatasaray Başkanlığı'na aday olacak mısınız?" sorusuna anlamlı bir yanıt verdi

Ünal Aysal'ın 'başkan adayı olmayacağım' açıklamasının ardından gözler camianın önde gelen isimlerini çevrildi. Galatasaray'a tarihindeki en büyük başarıları kazandıran Faruk Süren de bu isimlerden biriydi. Başkanlığa aday olup olmayacağı merakla beklenen Süren, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada bu konudaki spekülasyonlara nokta koydu. Sert ifadeler kullanan ve çok tartışılacak bir başkanlık modeli önerisinde de bulunan Süren, şunları söyledi:

BU GÖREV İÇİN VAKTİM YOK

Galatasaray başkanlığı için bir kişinin tüm enerjisi ve konsantrasyonunun bu göreve vermesi gerektiğini belirten Süren "Ne yazık ki benim bu önemli görev için vaktim yok. Galatasaray başkanlığı bir Galatasaraylı için en kutsal görevdir. Ancak işlerim nedeniyle şu an böyle bir düşüncem olamaz. Kararım bu yönde ve değişeceğini sanmıyorum. Galatasaray'a beş buçuk sene başkanlık yaptım, şampiyonluklar kazandık ama sonunda beni teneke bağlayıp yolladılar" dedi.

ÜNAL AYSAL KARARINDAN DÖNMELİ

Ünal Aysal'ın kararından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Süren "Sadece Divan Kurulu'na sıkıştırılmış bir çerçevede bırakma kararı verilmemeli. Divan'da kıdemini kazanmamış bir sürü üye var. Ünal Başkan'ı kararından dönmesi için ikna etmeye çalışacağız. Bugün aradım ama görüşemedik. Bugün ya da yarın kendisi ile görüşürüz. Ünal Başkan'ın dönme ihtimalini düşük olarak görüyorum. Ama yine de bir ihtimal var. Bunun için çabalayacağız. Ünal Başkan ciddi atılımlar yaptı. Borçları düzene soktu. Borç düzeni şu an iyi, aldığı borçtan aşağı düşmedi ama hiç olmazsa faiz borçlanması olmadı. 84 milyon kur farkı ödendi. Döviz riskini düzeltti. Borçların büyük bölümü Türk parasına dönüştürdü. Bu yapılanma devam etmeli. " ifadelerini kullandı.

AYSAL DÖNMEZSE KIRAÇ 'ABİ BAŞKAN' OLMALI

Aysal'ın kararında ısrarcı olması durumunda ise Faruk Süren, Galatasaray Camiası'nın etkin ismi Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç etrafında bir oluşum gerçekleştirilmesini önerdi.

Süren, Kıraç'ın yaşı itibariyle çok aktif olmasa da 'Abi Başkan' olarak kulübün başında durabileceğini söyledi. İnan Kıraç'ın altında yer alacak yöneticiler ile güçlü bir konsensus oluşturulması gerektiğini belirtti. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ve camianın etkin ve sevilen isimleriyle güçlü bir birliktelik oluşturulabileceğinin altını çizdi.

YALMAN DA BU GÖREVE LAYIK

Süren, İnan Kıraç'ın Özhan Canaydın, Adnan Polat ve Ünal Aysal'ın başkanlığında etkin bir isim olduğunu, bu konuda da bir çözüm önerisi olabileceğini belirtti. Süren, Alp Yalman ve başkanlık için adı geçen diğer isimlerin de Galatasaray başkanlığına layık olduğunu sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)