BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFaruk Çelik: Fiyatı düşürecekler----

Faruk Çelik: Fiyatı düşürecekler

Faruk Çelik: Fiyatı düşürecekler
01 Şubat 2016 - 21:03 www.finansgundem.com

Bakan Faruk Çelik, ekmek zammı ile ilgili resti çekerek, 'Ya bize gelip açıklama yapacaklar ya da fiyatı düşürecekler' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Habertürk TV'de ekmek zammına ilişkin çok sert konuştu. Ekmeğe yapılan zamla ilgili "Ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız ekmeğe?" diye soran Bakan Çelik, "Ya gelecek bize 'maliyetlerimizde şu şu artış oldu' diyecekler, bunu yapamıyorlarsa da fiyatı düşürecekler." diye rest çekti.

Bakan Çelik'in açıklamaları şöyle;

Ekmek fiyatı 1,25 lira. Bu yüksek bir fiyat. Biz maliyeti çıkardık. Ekmekte maliyet 48 kuruş, bütün karları koyduğunuzda 61 kuruş oluyor. Milimetrik bayi karı, asgari ücret artışı da içinde olmak üzere yaptığımız hesaptan çıkan ücret 61 kuruş.

* Ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız ekmeğe? Ya gelecek bize 'maliyetlerimizde şu şu artış oldu' diyecekler, bunu yapamıyorlarsa da fiyatı düşürecekler. Ekmek fiyatında zam için serbest piyasaya sığınmalarını kabul etmiyoruz. Girdilerde böyle bir zamma sebebiyet verecek bir artış olmamıştır.

* Kendi işletme eksikliklerini milletin ekmeği ile oynayarak gideremezler. Bunun standardı bulunmalıdır. İşletme yanlışlarından doğan hataları da vatandaşın sırtına kimse yüklememelidir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)