BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFarelerde görüldü: 2 bin hayvan itlaf edilecek----

Farelerde görüldü: 2 bin hayvan itlaf edilecek

Farelerde görüldü: 2 bin hayvan itlaf edilecek
18 Ocak 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

Hong Kong'da evcil hayvan dükkanındaki yaklaşık 2 bin küçük hayvan COVID-19 nedeniyle itlaf edilecek.

Hong Kong Sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamada, Hong Kong'daki bir evcil hayvan dükkanı çalışanının KOVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından virüsün birkaç farede görüldüğü, bunun üzerine fareler dahil yaklaşık 2 bin küçük hayvanın itlaf edileceği belirtildi.

Söz konusu evcil hayvan dükkanı çalışanında KOVID-19'un Delta varyantının tespit edildiği ve Hollanda'dan ithal edilen birkaç farenin de testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Evcil fare satışı ve küçük memelilerin ithalatı durdurulacak

Tarım, Balıkçılık ve Koruma Dairesi yetkilileri, şehirde evcil fare satışı ve küçük memelilerin ithalatının da durdurulacağını duyurdu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, hayvanların Kovid-19'un yayılmasında önemli rol oynamadığı değerlendirmesinde bulunmasına rağmen Hong Kong sağlık yetkilileri, hastalığın hayvanlardan insanlara geçme ihtimalini de değerlendirerek katı tedbirler uyguluyor.

Sağlık Koruma Merkezinden Edwin Tsui, hastalığın çalışana farelerden bulaşmış olma olasılığını göz ardı edemeyeceklerini vurguladı.

Fare satın alan müşteriler zorunlu karantinaya alınacak

Tedbir kapsamında, 7 Ocak'tan sonra evcil hayvan dükkanından fare satın alan müşteriler zorunlu karantinaya alınacak ve fareler itlaf edilmek üzere yetkililere teslim edilecek.

Yetkililer, Hong Kong'daki tüm evcil hayvan dükkanlarının fare satışlarını durdurması gerektiğini ve fare, çinçilya dahil yaklaşık 2 bin küçük memelinin insani şekilde itlaf edileceğini kaydetti.

Tatilde korona virüs protokollerini açıklayan bakana tepki yağdı

 

Çin'de 171 yeni korona virüs vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)