BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring’e yabancı ilgisi ----

Faktoring’e yabancı ilgisi

Faktoring’e yabancı ilgisi
11 Nisan 2011 - 11:05 www.finansgundem.com

Banka, sigorta, bireysel emeklilik şirketlerinin ardından yabancıların faktoring şirketlerine ilgisi artıyor

Finans sektöründe yabancı ilgisi, son beş yılda ciddi bir artış kaydetti. Banka, sigorta, bireysel emeklilik şirketlerinin ardından sıra faktoring şirketlerine geldi. Edindiğimiz bilgiye göre, Ulusal Faktoring’in yüzde 40 hissesi, girişim sermayesi kuruluşu AIG’in yan kuruluşu olan bir fona satıldı. Satış bedelinin de özsermayesinin 3 katı bir değerde olması konusunda tarafların anlaştığı bilgisine ulaştık. Yabancı bir aracı kurumun genel müdür yardımcısı, “Bu sektör için iyi bir değerleme. İyi bir haber olarak değerlendirilebilir” diyor. Satış işleminin BDDK onayında olduğu söyleniyor.
Anımsanacağı üzere Eko Faktoring’in yüzde 28.5’luk hissesi, 2007’de, İngiliz kökenli Bancroft’a satılmıştı. Söz konusu işlemde hisseler, 2,5 çarpanıyla el değiştirmişti. Bir şirketin genel müdürü, “Sektörde özkaynak karlılığı yüzde 20’lerin üzerinde. Bu da yabancı ilgisini artırıyor” diyor.
Ekonomist

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)