BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringden sonra bankacılığa girecek----

Faktoringden sonra bankacılığa girecek

Faktoringden sonra bankacılığa girecek
10 Mart 2013 - 14:52 www.finansgundem.com

Kıbrıs İktisat Bankası Genel Müdürü ve Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Melih Karavelioğlu, stratejilerini açıkladı

Kıbrıs İktisat Bankası'nın iştiraki olarak kurulan Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) faktoring izni aldı.
Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ'den yapılan açıklamada, 9 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ'nin BDDK'dan 28 Şubat 2013 tarihli kararı ile faaliyet izni aldığı belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) finans ve sigorta sektöründe sürdürdükleri faaliyetlerinin yanı sıra, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine açılma kararı aldıklarını vurguladı.
Özmerter, bu kapsamda ilk olarak Türkiye'de Faktoring Şirketi kurmakla yola koyulduklarını, daha sonra da yurt dışında Kosova ve Gürcistan'da bankacılık faaliyetlerine girmeyi düşündüklerini ifade etti.
Kıbrıs İktisat Bankası Genel Müdürü ve Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Melih Karavelioğlu da, yurtdışına açılma stratejisinin ilk ayağı olarak Türkiye-KKTC arasındaki gönül bağı, yoğun ticari faaliyetler, finansal ve ekonomik anlamda taşıdığı ciddi potansiyel nedeniyle Türkiye'de girişimde bulunmaya karar verdiklerini dile getirdi.
Sahip oldukları know-how nedeniyle Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik vadeli ticaretin finansmanı da dahil tüm faktoring işlemlerini yapmayı hedeflediklerini kaydeden Karavelioğlu, iki ülke arasındaki ticarette finansman ve bilgi köprüsü kuracaklarını aktardı.
Kıbrıs İktisat Faktoring AŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilen Seçkin Köse ise, yarından itibaren, faktoring ve bankacılık deneyimli personeli ile İstanbul'un finans merkezi konumundaki Esentepe-Şişli'de faaliyete başlayacaklarını, KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarına destek vereceklerini belirtti.
Köse, bu yıl içerisinde kısa zamanda İstanbul'un Anadolu yakasında, daha sonra ise Adana ve Bursa'da olmak üzere 4 şube açacaklarını da ekledi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)