BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringde dünyaya örnek oluyoruz----

Faktoringde dünyaya örnek oluyoruz

Faktoringde dünyaya örnek oluyoruz
19 Mart 2013 - 15:12 www.finansgundem.com

Türkiye’nin dünya ticaretinde açtığı ufuk, 25 ülkeden 150 finans sektörü temsilcine Uluslararası Alacaklar Konferansı 2013'te örnek model oldu

BCR Publishing tarafından 2001 yılından bu yana dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen ve bu yıl 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen konferans, 25 ülkeden 150 finans sektörü temsilcisine Türkiye’yi bir başarı öyküsü olarak ele aldı.
BCR Publishing Editörü Micheal Bickers:
“Türk hükümetinin konuya verdiği desteğin sektörün büyümesinde çok önemli bir unsur”

Türkiye’de hızlı ilerleyen faktoring ve bunun dünya ticareti üzerine etkisi nedeniyle konferansı Türkiye’de düzenlemeye karar verdiklerini açıklayan BCR Publishing Editörü Micheal Bickers, iki gün sürecek konferansı Türkiye modellemesi ile başlatarak, bu başarı öyküsünün dünyada gelişmekte olan ülkelere örnek olmasını istediklerini belirtti. İhracat faktoringinde dünyada ikinci ülke konumunda olan Türkiye’nin gelişme hızını inanılmaz bulduklarını belirten Bickers, Türk hükümetinin konuya verdiği desteğin de sektörün büyümesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.
BCR Publishing Editörü Micheal Bickers moderatorlüğünde, birinci günün ilk oturumu olarak gerçekleştirilen Türkiye Oturumu’na, Factors Chain International Başkanı ve Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Baydar, Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal ve Strateji Faktoring Yönetim Kurulu Üyesi Betül Kurtuluş katıldılar.
FCI Başkanı Çağatay Baydar: 
“Türkiye’de ihracat, faktoring ile büyüyor ve dünyaya örnek oluyor”

FCI Dünya Başkanı Çağatay Baydar, Türkiye’nin ihracat faktoringinde dünyanın ikinci en büyük ikinci ülkesi olduğunu ve ardarda dört yıldır Türk faktoring şirketlerinin dünyanın en iyi ihracat faktoring şirketleri seçildikleri ve tüm bunların Türkiye’yi dünyaya örnek haline getirdiğini iletti.
Kendisinin de dünyada 71 ülkeden, yaklaşık 250 faktoring şirketini temsil eden FCI’nın dönem başkanı olarak Türkiye’nin geldiği konumu gururla izlediğini belirten Baydar, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için ihracatçılarımız tanımadıkları pazarlarda iş yapabilmeleri açısından faktoringin sağladığı garanti, tahsilat ve finansman hizmetleriyle onlara destek verdiklerini açıkladı. “Bu yılki 43 milyar dolar olan faktoring işlem hacminin 7 milyar doları ihracat faktöringinden geliyor. İhracat faktoringindeki büyüme oranı yüzde 17. Bu da her geçen gün daha çok ihracatçımızın alacaklarının finansmanında sektörümüzü tercih ettiğini gösteriyor” dedi. 
Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal: 
“Karar vericiler ve kamu kurumlarının desteği sektörün önünü açıyor”

Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal yaptığı konuşmada; “Geçen yıl ülkemizde Uluslararası Faktoring Konferansını düzenledik. Bu yıl ise dünyanın en önemli ticaret finansmanı yayınlarından biri olan BCR Publishing’in, bu etkinliği ülkemizde ve Türkiye’yi örnek alarak düzenlemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Sektörün yüzde 39 büyümeyle dünyada 14. , Avrupa’da ise 9. sırada olmasının başarısının ardında, yaratılan iş birlikleri olduğuna inanıyoruz. Biz, Faktoring Derneği olarak sektörü merkezi olarak temsil etmek adına adımlar attık. Bunların da karar vericiler ve kamu kurumları nezdinde sektörümüzün temsilini güçlendirdiğini düşünüyoruz. BDDK’nın yönetimi ile başlayan süreç, sektörümüzde bir milat önemi taşıyor. Bugün, hükümetin Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun Meclisimizde kabul görmüş olması, sektörün daha da güçlenerek hem Türkiye’de hem de uluslararası ticarette örnek olmaya devam etmesini sağlayacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)