BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringçiler 'Birlik' oluyor----

Faktoringçiler 'Birlik' oluyor

Faktoringçiler 'Birlik' oluyor
14 Aralık 2012 - 11:13 www.finansgundem.com

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri ‘Birlik’ olma yolunda ilerliyor

Finansal Kiralama Derneği (FİDER), Faktoring Derneği ve Tüketici Finansmanı Şirketleri Derneği (TUFİDER) yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri; 21 Kasım 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda onaylanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nu kutlamak için 11 Aralık’ta bir araya geldi.
Toplantıda Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun getirdiği yenilikler ve Birlik olma yolunda yapılması gereken düzenlemeler ele alındı.
Toplantıda çıkan ortak görüş ise şöyle: “Bugün finans sektörü içerisinde önemli paya sahip olan bankacılık dışı finansal şirketlerin/kurumların büyümesi ve güçlenmesi, finansal sistemin büyümesi ve derinleşmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. 21 Kasım 2012’de TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından kurulması öngörülen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği her üç sektörün de ortak hareketiyle daha kuvvetli bir yapıya sahip olacak ve Birlik bünyesinde yürütülecek çalışmalar hem sektörlerin hem de Türkiye ekonomisinin büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır.”
3 Aralık 2012 tarihinde Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilen 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 13 Aralık 2012 tarihli (bugün) 28496 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)