BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring şirketleri o paraya kavuşuyor----

Faktoring şirketleri o paraya kavuşuyor

Faktoring şirketleri o paraya kavuşuyor
12 Ağustos 2014 - 11:51 www.finansgundem.com

Yaklaşık iki yıldan beri ne ana para ne de faiz tahsilatı yapabilen faktoring şirketleri BMC paralarına kavuşuyor

TMSF, zor duruma düşen BMC’ nin borçlarını yapılandırmaya çalışırken, alacaklıların önüne katı kurallar koymaktan çekinmiyor. Bu işten en çok zararlı çıkanlar faktoring şirketleri oldu.

Yaklaşık iki yıldan beri ne ana para ne de faiz tahsilatı yapabilen faktoring şirketleri, sağladıkları kredilerde ana paranın yarısına ‘evet’ demek zorunda kalacak. Edindiğimiz bilgiye göre, çok sayıda faktoring şirketi, TMSF’ nin ödeme yapmasını bekliyor. Ağustos ayında yapılması beklenen ödemelerin ardından, uzun süredir faktoring şirketlerinin gündeminde yer alan BMC sorunu ortadan kalkacak.

Bir faktoring şirketinin genel müdürü, ”Bizim riskimiz yok, dolayısıyla bütün rakamlara vakıf değilim. Ama bu krediler yüzünden bazı şirketler epey sıkıntı çekti” diyor. Faktoring şirketlerinin toplam 90 milyon lirayı bulan alacaklarının yarısını kaybedeceğini anımsatan bir başka yöneticiye göre ise sektörün bu işten zararı 40 milyon TL’nin üzerinde. Bu yönetici, söz konusu zarar nedeniyle bazı şirketlerin zorunlu olarak sermaye artırdığına dikkat çekiyor.

Bu şirketin genel müdür yardımcısı da, ”BMC, sektör için çok ders çıkarılacak bir vaka haline geldi. TMSF alacaklı şirketleri iyi sıkıştırdı ve tabiri caizse ölümü göstererek sıtmaya razı etti. Şirketlere yeni bir sayfa açmak dışında bir seçenek bırakmadı” diyerek tepkisini dile getiriyor. (Ekonomist)
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)