BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring şirketleri için değişiklik!----

Faktoring şirketleri için değişiklik!

Faktoring şirketleri için değişiklik!
02 Haziran 2016 - 09:08 www.finansgundem.com

Finansal Kiralama Faktoring Şirketlerinin Faaliyet Esasları yeniden düzenlendi

Fi̇nansal Ki̇ralama, Faktori̇ng ve Fi̇nansman Şi̇rketleri̇ni̇n Kuruluş ve Faali̇yet Esasları Hakkında Yönetmeli̇k'te değişikliğe gidildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sermaye artırımlarına ilişkin ana sözleşme değişikliklerine dönük kuruma gönderilecek raporların, Türk Ticaret Kanunu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili mevzuat çerçevesinde, şirketlerde bağımsız denetim yapma yetkisini haiz kuruluşlarda görevli bağımsız denetçiler tarafından onaylanması zorunlu olacak.

Söz konusu raporların daha önce bankalarda bağımsız denetim yapmaya yetkili kuruluşlarda görevli yeminli mali müşavirler veya serbest muhasebeci mali müşavirler tarafından onaylanması zorunlu tutuluyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)