BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaFaktoring Derneği kendisini feshetti----

Faktoring Derneği kendisini feshetti

Faktoring Derneği kendisini feshetti
18 Kasım 2013 - 16:53 www.finansgundem.com

Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği’nin kurulmasıyla Faktoring Derneği kendisini feshetti

1994 yılından beri faktoring sektörünün gelişimi ve tek bir sesle temsili için faaliyet gösteren Faktoring Derneği’nin, Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği’nin kurulması nedeniyle, 15 Kasım 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda oy birliği ile feshedilme kararı alındı.
İlk olarak 1988 yılında bir banka içinde başlayan ve 1990 yılından itibaren şirketleşerek gelişim gösteren faktoring sektörü temsilcileri tarafından 1994 yılında kurulan Faktoring Derneği, gönüllü olarak üye olan 69 üyesi ile sektörün çatı kuruluşu olmayı başardı.
13 Aralık 2012’de yürürlüğe giren Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu doğrultusunda kurulan Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği’nin faaliyetlerine başlaması nedeniyle Derneğin kapatılma kararı alınmasının ardından açıklama yapan feshedilen Faktoring Derneği Başkanı N. Zafer Ataman, “Faktoring, ülkemizde genç bir sektör olmasına rağmen, 2012 yılında 77 milyar TL ciroya ulaşarak Türkiye ticaretinin yaklaşık yüzde 6’sına aracılık etti. 2013’nin üçüncü çeyreğine baktığımızda ise  geçen yılın aynı dönemine göre ciroda %27 büyüme kaydettiğini söyleyebilirim. Geçen yıl yürürlüğe giren Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun sektör için bir kaldıraç etkisi yaratacağına ve sektörün gelişim ivmesinin daha da artacağına inanıyoruz.
Faktoring Derneği olarak, reel sektöre sağladığı destekle küçük işletmelerin kayıtlı ekonomiye dahil edilmesine ve ekonomik döngünün daha sağlıklı işlemesine katkıda bulunan faktoringin yasal bir altyapıya kavuşmasının sektörümüz için en önemli konu olduğuna inandık ve bu inançla 1994 yılından bu yana çalışmalar yürüttük. “Finansman çözüm merkezi” olarak tanımladığımız faktoringin bugünlere gelmesi ve bilinirliğinin artması için yürüttüğümüz çalışmalarda bize destek olan tüm sosyal paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Şimdi Türk faktoring sektörünün temsilcileri olarak, sektörümüzün kazanımlarını artırmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza Birlik çatısı altında da devam edeceğiz. Yasa kapsamında kurulan ve ülkemiz finans sektörü içinde önemli bir yere sahip bankacılık dışı üç finans sektörünü tek çatı altında toplayan "Finansal Kurumlar Birliği" bünyesindeki ortak hareketle yürütülecek çalışmaların üç sektör için de sinerji yaratacağına inanıyoruz.” dedi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nezih PERÇİN20 Kasım 2013 10:12

    Türk Faktoring ve Leasing sektörümüze hayırlı uğurlu olsun.. Yenilik de değişimde fayda vardır. Sn Zafer Beye başarılar dilerim..Sektör artık emin ellerde diyebilirim.. Saygılarımla.. Nezih PERÇİN