BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring 2010 yılında çok hızlı büyüdü----

Faktoring 2010 yılında çok hızlı büyüdü

Faktoring 2010 yılında çok hızlı büyüdü
14 Şubat 2011 - 14:15 www.finansgundem.com

BDDK verilerine göre geçen yıl bankacılık dışı finansal kesim içinde en hızlı büyüyen alt sektör faktoring oldu

 2010 yılını yaklaşık 50 milyar dolar ciro ile kapatan sektör yüzde 83 büyüme gerçekleştirdi. Faktoring sektörü 2001 yılından bu yana hızlı bir büyüme trendi göstererek reel sektörü kesintisiz olarak desteklemeye devam ediyor. Türkiye’de Faktoring sektörünün henüz gelişme aşamasında olduğuna dikkat çeken Para Finans Factoring Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Değirmenci, gelişmiş ekonomilerde faktoringin yoğun olarak kullanıldığını belirtti. “Dünya faktoring pastasından aldığımız pay ancak %2 seviyesine ulaştı” diyen Değirmenci, ekonomi büyüdükçe faktoring kullanımının artacağına inandıklarını söyledi.
“Sektörde işlem hacmi 100 milyar dolara yükselebilir”
Tarık Değirmenci, Faktoring sektörünün gelişimi açısından en önemli ivmenin ‘Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerine İlişkin Yasa Tasarısı’nın meclisten geçmesiyle yükselebileceğini belirtti. Değirmenci, çıkarılacak yasanın uluslararası uygulamalarla paralel olmasının ayrıca karşılıklar konusunda da bankalarla aynı düzenlemelere tabi olmalarının, sektörün geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 
Sektör genelinde iş süreçleri ve akışları ile ilgili sistemlerin ve iç kontrol mekanizmalarının ciddi iyileştirmelerden geçtiğini belirten Değirmenci, bu gelişmelerden hareketle 50 milyar dolar seviyesine ulaşan işlem hacminin, 100 milyar dolar seviyesine ulaşmasının hayal olmadığını dile getirdi. 
Küçük ve orta ölçekli firmalar ile yan sanayicilere yönelik hizmet veren Para Finans Factoring’in, güçlü mali yapısıyla sektörün öncü şirketlerinden biri olduğunu vurgulayan Değirmenci, esnek ve hızlı hareket edebilmelerinin en önemli avantajları olduğunu ifade etti.
Para Finans Factoring Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Değirmenci, bu gelişme potansiyeliyle hedeflerinin, 2010 yılında yaklaşık 300 milyon TL olarak gerçekleşen cironun, 2011 yılında 400-450 milyon TL’ye yükseltilmesi olduğunu da söyledi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)