BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFaizsiz konut sistemine 35 şirket başvurdu----

Faizsiz konut sistemine 35 şirket başvurdu

Faizsiz konut sistemine 35 şirket başvurdu
13 Nisan 2021 - 09:35 www.finansgundem.com

Saadet zincirine dönmeden denetim altına alınan faizsiz konut ve otomobil satışı sistemine girmek için 35 şirket BDDK’ya lisans başvurusu yaptı

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) intibak için 35 şirket başvurdu. Bu şirketlerden 23'ü tek başına, 12'si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvuruyu gerçekleştirdi.

İntibak başvurusunda bulunan şirketlerden, İstek Evim ve Varlıkevim, Varlıkevim Gayrimenkul çatısı altında birleşti. İktisatevim, Pamuk Evim, Vizyonevim ve Ezogelin Tasarruf Gayrimenkul, İktisatevim Gayrimenkul olarak başvuru yaptı. Birevim ve Çözüm Tasarruf da Birevim markası altında birleşme sağladı.

Birlikbirikim Gayrimenkul ve Gelecek Tasarruf ise Gelecek Tasarruf çatısında birleşti. Destekevim ve Güvence Tasarruf ise Destekevim Gayrimenkul olarak intibak başvurusunda bulundu. Tasarruf finansman şirketlerinin BDDK'ya intibak için verilen 1 aylık başvuru süresi doldu. 6 aylık süre zarfında şirketler incelenecek ve başvurular neticelendirilecek. Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre, BDDK'nın süreyi 6 ay daha uzatma hakkı bulunuyor. İntibak süresine başvuruda bulunmayan ve faaliyete devam eden şirketler hakkında da "İzinsiz faaliyette bulunmak" suçundan işlem yapılacak.

Faizsiz konuta yeni düzenleme

 

Faizsiz ev ve araç satışıyla ilgili teklif Meclis'e sunuldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)