BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizleri düşürmenin tam zamanı!----

Faizleri düşürmenin tam zamanı!

Faizleri düşürmenin tam zamanı!
19 Ocak 2015 - 07:06 www.finansgundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde faizlerin de düşürülmesi gerektiğini belirtti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temel atma töreninin ardından soruları yanıtladı. Zor bir yıl olan 2014’ü başarıyla geçtiklerini vurgulayan Işık şunları söyledi:

“2015 yılı çok daha iyi olacak. ABD’den gelen sinyaller fena değil. Avrupa’da bazı durgunluk belirtileri var ama inanıyoruz ki onlar da bu süreci iyi atlatırlar ve Türkiye de 2015’de ortaya koyduğu yüzde 4’lük büyüme hedefini rahatlıkla gerçekleştirir hatta daha da  üzerine çıkar.
En önemli ithalat kalemimiz olan petrolde ciddi düşüş var. Bu, bizim hem cari açığımızın hem de maliyetlerimizin azalmasına ciddi katkı verecek. Faizleri düşürmenin tam zamanı, enflasyon ciddi bir düşme eğilimine girdi. Merkez Bankamızın bundan sonra biraz daha proaktif davranarak faizleri hızlı bir şekilde aşağıya çekmesini bekliyoruz.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • görev19 Ocak 2015 09:00

    "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı". keşke herkes kendi görevini yapsa. faizle ilgili açıklama, sayın babacanın ilgi alanına giriyor. söz konusu bakanlığın görevi de zaten adından anlaşılıyor. aslında benim bu konuda yorum yapıyor olmam da çok saçma, beni bu yorumda bulunmaya sevkeden haber kadar saçma.