BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler yakın zamanda artacak----

Faizler yakın zamanda artacak

Faizler yakın zamanda artacak
13 Haziran 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, "Faizler piyasaların beklediğinden daha yakın zamanda artabilir" dedi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faiz oranlarının yatırımcıların beklediğinden daha yakın zamanda artabileceğini söyledi. Carney bu açıklaması ile BOE'nin 5 yıldır sürdürdüğü rekor düşük faiz oranlarını artırma zamanına yaklaştığı konusunda açık bir sinyal verdi.

Londra'da bankacılara konuşan Carney, hızlı büyüme ve düşen işsizliğin Faiz oranlarını yükseltme zamanının yaklaştığı anlamına geldiğini belirterek, "Hali hazırda ilk faiz artırımının zamanlaması konusunda büyük bir spekülasyon var. Bu faiz artırımının hali hazırda yatırımcılarnın beklediğinden daha yakın zamanda olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Carney açıklamasında ayrıca BOE yetkililerinin faizleri artırmak için doğru zamanı belirlemek için istihdam piyaszasını yakından izleyeceklerini ve faiz artırımına başlandığında politikanın yavaş kelide sıkılaştırılacağını da vurguladı.

Carney, faiz oranlarını artırmanın, konut piyasasından finansal sistemin istikrarına yönelecek her hangi bir riske karsı son savunma çizgisi olacağını, BOE'nin faiz artırımından önce riskli kredileri azaltmak için makroihtiyati araçları kullanacağını da ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)