BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler düşük seviyede kalmalı----

Faizler düşük seviyede kalmalı

Faizler düşük seviyede kalmalı
17 Ekim 2014 - 11:17 www.finansgundem.com

BOE Başekonomisti Haldane, faiz oranlarının Haziran ayındaki beklentilerinden daha uzun süre rekor düşük seviyede tutulmasını desteklediğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başekonomisti Andrew Haldane, son dönemde açıklanan ekonomik verilerin kendisini “karamsarlaştırdığını” ve faiz oranlarının Haziran ayındaki beklentilerinden daha uzun süre rekor düşük seviyede tutulmasını desteklemeye yönelttiğini söyledi.

Haldane yaptığı konuşmada, “Ekonomik verilerin olumsuz geldiği görülürken, durum enflasyon hedefini tehlikeye atılmadan faiz oranlarının üç ay önceki beklentilerimden farklı olarak daha uzun bir süre düşük seviyede kalabileceğine işaret ediyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta gösterge Faiz oranını yüzde 0.5 seviyesinde tutma kararı alan BOE politika yapıcılarının görüş birliği son aylarda bozuldu. 9 yetkiliden 2’si artan ücret baskıları öngörüsünü yansıtmak için borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesi yönünde oy verdi. Ancak çoğunluk, toparlanma sürecindeki risklerin para politikası düzenlemelerini aynı tutmak için bir neden teşkil ettiğini belirtti.

Haldane’nn yorumlarının ardından sterlin dolar karşısında geriledi ve Londra saati ile 07:47’de 1.6068 dolardan işlem gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)