BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFaizde indirim bekleniyor----

Faizde indirim bekleniyor

Faizde indirim bekleniyor
12 Nisan 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

16 Nisan'da yapılacak olan PPK toplantısı öncesi ekonomistler faiz olasılıklarını masaya yatırdı

AA Finans "Para Politikası Kurulu (PPK) Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler bu ay yapılacak PPK toplantısında politika faizinde 25 baz puan indirim bekliyor.
AA Finans'ın Merkez Bankası'nın 16 Nisan'da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi sonuçlandı.
17 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre ankete katılan ekonomistlerin beklentilerinin medyanına göre yüzde 5,50 olan politika faizinde 25 baz puan indirim olacağı görüşünde birleşti.
Ankete katılan ekonomistlerin 14'ü politika faizinde 25 baz puan, 2'si 50 baz puan indirim beklerken, 1 ekonomist ise indirim olmayacağı tahmininde bulundu.
Faiz koridoruna ilişkin beklentiler
Ankete katılan 17 ekonomistten 9'u MB'nin yüzde 7,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) aşağı yönlü bir değişiklik beklerken, ekonomistlerden 8'i değişiklik olmayacağını belirtti. Borç verme faiz oranında değişiklik bekleyen ekonomistlerin beklentilerinin medyanı ise 50 baz puan oldu.
Öte yandan ankete katılan 17 ekonomistten 9'u, yüzde 4,50 olan MB'nin borçlanma Faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) indirim beklerken, 8'i değişiklik olmayacağını yönünde görüş bildirdi.
Borçlanma faiz oranında değişiklik bekleyen ekonomistlerin beklentilerinin medyanı 50 baz puan olarak gerçekleşti.
Zorunlu karşılıklarda artışa ilişkin beklentiler
Ankete katılan 17 ekonomistten 5'i 25 baz puan, 2'si 50 baz puan 3 aya kadar vadeli Türk Lirası zorunlu karşılıklarda artırım olacağı, 10 ekonomist ise Türk Lirası zorunlu karşılıklarda değişiklik olmayacağı tahmininde bulundu.
Ayrıca 17 ekonomistin 7'si 50 baz puan, 3'ü 25 baz puan 3 aya kadar vadeli yabancı para (YP) zorunlu karşılıklarda artış öngörürken, 7 ekonomist ise herhangi bir değişiklik beklemediğini kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)