BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz tartışmaları ne zaman başlamalı?----

Faiz tartışmaları ne zaman başlamalı?

Faiz tartışmaları ne zaman başlamalı?
24 Mart 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı John Williams, politikayı sıkılaştırma ile ilgili bir tartışmanın yıl ortasında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ekonomik büyüme tahminin düşürmesine rağmen politikayı sıkılaştırma ile ilgili bir tartışmanın yıl ortasında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Bu sene için politika üzerinde oy hakkı bulunan Williams Sydney’de yaptığı bir konuşmada, ABD büyümesinin 2015’te yaklaşık yüzde 2.5 büyüme göstereceği tahmininde bulundu. Önceki tahmini yüzde 3’ün hemen altında bir seviyedeydi. Williams, gelişme gösteren ekonominin ücretleri ve fiyatları yukarı itmesini ve enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine doğru hareketlenmesini beklediğini belirtti.

Williams, “Yıl ortası, faiz oranlarının artırılmaya başlanması ile ilgili bir tartışma yapılması için uygun zaman olacaktır. Fed’in ne yapacağı konusunda bir tahminde bulunmuyorum. Kendi görüşümü ifade ediyorum. Yıl ortasında harekete geçmenin artı ve eksilerini değerlendirmeye başlamak için uygun bir zaman olabilir” dedi. Williams 5 Mart’ta yaptığı değerlendirmelerde “ciddi tartışma” ifadesini kullanmıştı.

Fed Başkanı Janet Yellen ve politika yapıcılar geçtiğimiz hafta Haziran ayı kadar yakın bir zamanda faiz artırımı gerçekleştirilmesi olasılığına açık kapı bıraktılar. Ancak Faiz oranları ile ilgili tahminlerini düşürerek artırımın yavaş olacağına işaret ettiler. Politika yapıcılar, 2015 yılı sonu gösterge faiz oranı için tahminlerini yüzde 0.625’e düşürdüler. Aralık ayındaki tahminleri yüzde 1.125 idi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)