BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararı yarın, dolar düşüşte----

Faiz kararı yarın, dolar düşüşte

Faiz kararı yarın, dolar düşüşte
21 Ekim 2020 - 13:29 www.finansgundem.com

Yurt içi piyasalar, yarın açıklanacak olan kritik faiz kararına yoğunlaştı. Karar öncesinde, faiz artışı beklentisiyle döviz kurlarında aşağı yönlü bir hareket yaşanıyor. Dolar/TL, 7,85'in altına inerken euro/TL 9,28 düzeyinde.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı PPK kararı öncesinde piyasalar faiz artışını fiyatlarken dolar/TL'deki düşüş sürüyor. Faiz kararının piyasada yeni bir iyimserlik getirebileceği beklentisiyle tarihi zirveden düşüşünü sürdüren dolar/TL, bugün 7,85'in altına çekildi. 

Dün, gün ortasında 7,91'i test ettikten sonra günü, 7,86 düzeyinde tamamlayan dolar/TL, bu sabah saatleri itibarıyla 7,82 seviyelerine kadar çekilmiş durumda. Euro/TL'de benzer bir şekilde 9,28'in altına indi. 

Saat 13:25 itibarıyla dolar/TL 7,8470'ten euro/TL 9,2950'den el değiştiriyor. 

Dolar/TL geçen hafta yeni zirve olan 7.96'ya kadar yükseldikten sonra haftayı zirvenin hemen altında tamamlamıştı. 

"Faiz hamlesi kuru 7,65-7,70'te dengeleyebilir"

Deniz Yatırım bu sabah yayımladığı raporda, "Jeopolitik haber akışının sakinlemesi sonrasında TCMB ve bilhassa BDDK hamlelerinin 7.65-7.50 civarında dengelenme yaratabileceği ihtimalini yüksek görmekle birlikte kısa vadeli eğilim ise TCMB-PPK toplantısından yansıyacak gelişmeler ekseninde belirlenebilir. 7.85-7.80-7.70 seviyeleri aşağı yönde, 7.88-7.95 ise yukarıda ilk kritik noktalar" dedi.

Yabancı yatırımcılar pozisyonlarını yeniden gözden geçirebilir

Türkiye'den aralıksız çıkış yapan yabancı yatırımcıların TCMB ve takiben diğer ekonomi kuruluşlarının atabileceği normalleşme adımlarıyla tarihi düşük seviyelerdeki pozisyonları yeniden gözden geçirebileceğini belirten analistler, piyasada yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit müzakereleri, korona virüste küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden sürecin öne çıktığını da ekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)