BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararı sonrası döviz hareketlendi----

Faiz kararı sonrası döviz hareketlendi

Faiz kararı sonrası döviz hareketlendi
17 Mart 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14 olarak sabit bırakırken karar sonrası ilk tepki olarak dolar/TL ve euro/TL'de günlük artışlar yüzde 1'in üzerine çıktı.

Merkez Bankası, piyasalarda oluşan beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 14  seviyesinde bıraktı. Karar sonrası yapılan yazılı açıklamada önceki karar metinlerinde yer alan 2022 için cari fazla beklentilerinin son metinde yer almaması dikkat çekti. PPK sonrası kurlarda hafifi yukarı yönlü hareketler gözlemlendi.

Gün boyu 14,70 civarında hareket eden dolar/TL, ilk tepki olarak gün içi en yükske seviye olan 14,7950'yi gördü. Dolar/TL'deki günlük yükselişi yüzde 1,2 yi buldu. Benzer grafikleri çizen Euro/TL ise 16,27'lerden 16,35 civarına tırmandı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi, dünya borsalarındaki sert yükselişlere paralel bir şekilde yüzde 1,8 civarı yükseliş devam ediyor. BİST 100 Endeksi 2 bin 126 puandan işlem görüyor. 

Petrol fiyatlarında yüzde 5 oranında artış

Petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) piyasaların Rus ham petrolünde Nisan ayından itibaren 3 milyon varile yakın kayıp yaşayabileceğini açıklamasının ardından yükseldi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı  art arda üç seansta gerilemesinin ardından bugün yüzde 5'in üzerinde yükselişle 103 dolar sınırına geldi. Brent petrolün varili dün 96 dolara kadar gerilemişti.(Dünya)

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Bakan Nebati 'den Londra buluşmasında enflasyon mesajı

 

KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar artış gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)