BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararı öncesi dolarda gerileme----

Faiz kararı öncesi dolarda gerileme

Faiz kararı öncesi dolarda gerileme
12 Ağustos 2021 - 12:51 www.finansgundem.com

Dün ABD enflasyonunda beklentiler dahilinde aylık düşüşe işaret eden veri sonrası bir miktar gerileme görülen dolar/TL, bugün de dolar endeksindeki gerilemenin de etkisiyle 8,55 seviyelerini gördü.

Yurt içi piyasalar bugün açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Hafta boyunca 8,65 seviyelerinde seyreden dolar/TL, karar öncesinde 8,55 seviyelerine kadar geriledi. Kur, dün ABD TÜFE verisinin aylık bazda sınırlı da olsa düşüş göstermesi sonrasında 8,66'dan 8,62 düzeyine gerilemişti. Dolar/TL'de dün yaşanan gerilemede dolar endeksinde yaşanan düşüş etkili oldu.

Enflasyon verisinin ardından ABD Dolar Endeksi, bir haftalık yükselişine ara verdi ve endeks 93 seviyesi altına geriledi. Dolar Endeksi bugün gün ortasında 92,88 düzeyinde seyrediyor.

Dolar/TL, gün içi en düşük seviye olarak 8,5505'i gördükten sonra gelen tepki hareketiyle 8,58'den el değiştiriyor.

12.50 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,42 oranında düşüşle 8,5888, euro/TL de yüzde 0,35 oranında düşüşle 10,1032 seviyesinden işlem gördü.

FAİZ ARTIŞI BEKLENMİYOR

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı öncesinde piyasa anketlerinden ağustosta politika faizinin sabit kalacağı sonucu ağır basarken, PPK metninden enflasyon ve bundan sonraki para politikasına ilişkin ne mesaj çıkacağı merak konusu. Ekonomistler, enflasyonun ağustos ayında Faiz indirimine alan tanımadığını düşünüyor.

TCMB'ye geri sayım başladı

Merkez Bankası piyasaya 21 milyar TL verdi

Merkez öncesi kurlar düşüşte, oynaklığa dikkat!

BİST 100 endeksinde gözler Merkez'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)