BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFaiz indirmek için daha fazla kanıta ihtiyaç var----

Faiz indirmek için daha fazla kanıta ihtiyaç var

Faiz indirmek için daha fazla kanıta ihtiyaç var
05 Mart 2020 - 08:49 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, "Faizleri indirip indirmemeye karar vermeden önce korona virüs salgınının etkisine dair daha fazla kanıt görmek istiyorum" dedi.

16 Mart'tan sonra İngiltere Merkez Bankası Başkanlığı görevini Marc Carney'den devralacak olan Andrew Bailey, faizlerin indirip  indirmemeye karar vermeden önce koronavirüs salgınının ekonomik etkisi  konusunda daha fazla kanıt görmek istediğini söyledi.

Parlamento Hazine Komitesi'nde soruları yanıtlayan Bailey, 26 Mart'ta  yapılacak Para Politikası Komitesi toplantısından önce bir faiz indirimine gidilmesi taraftarı olup olmadığı sorusuna, "Şu anda sahip olduğumuzdan  daha fazla kanıtına ihtiyacımız var" dedi.
     
Bailey, BoE'nin ortaya çıkmakta olan resim üzerinde olağanüstü  yoğun çaıştığını ve bu hafta yapılacak çalışmalardan sonra bir yargıya varabileceklerini düşündüğünü de vurguladı.

Bailey, "Para politikası her zaman zamamında adım atmalı. PPK  genelde iki toplantı arasında hareket geçme niyetinde olmamıştır, ancak  bu bir karar alınması gerektiğinde PPK'yı durdurmaz. Politika kararımızı  oluşturmadan önce koronavirüs konusunda hada fazla kanıt görmeye  ihtiyacımız var" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)