BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Faiz indirmek için daha alan var'----

'Faiz indirmek için daha alan var'

'Faiz indirmek için daha alan var'
27 Ocak 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

ECB'den Knot, "ECB'nin mevduat faizini düşürmek için daha alanı var" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Klass Knot, finansman şartlarının iyileştirilmesi ve enflasyon hedefine ulaşılması için gerekli görüldüğü takdirde ECB'nin mevduat faizini indirmek için hala alanı olduğunu söyledi.

Bloomberg TV'ye açıklamalarda bulunan Hollanda Merkez Bankası Başkanı Knot, "Faizleri indirmek için hala alan var. Ancak elbette, bu durum araçlarda bir çeşitlilik tarafından belirlenen genel parasal duruşumuz imle bir arada görülmeli" diye konuştu.

ECB'nin euroda son dönemde yaşanan değer artışını yakından izlediğini belirten Kont, kurun enflasyon görünümü üzerinde etkillerini belirlemeye çalıştıklarını vurguladı.

Knot, "Eğer euro enflasyon hedeflerimizi rayından çıkarma konusunda çok hakim. belirleyici hale gelir ise, o zaman elbette buna karşı koyacak araçları kullanılabilir hale getirmemiz gerekir" dedi.

Hollanda MB Başkanı, Avrupa ekonomisinin 2021'de toparlanacağı konusunda "ihtiyatlı iyimser" olduğunu belirttiği açıklamasında, Kovid-19'a karşı aşılamanın yılın ikinci yarısında büyüme için daha fazla alan yaratmasının beklediğini de ifade etti.

Euro Bölgesi'nde faiz oranlarının öngörülebilir gelecekte düşük kalmaya devam edeceğini belirten Knot, göreceli olarak düşük üretimin enflasyonu frenleyeceğini de savundu.

Avrupa borsaları Fransa hariç düşüşle açıldı

MB piyasaya 55 milyar TL verdi

Dolar, Fed başkanını izleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)