BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indiriminde zamanlama riski azaldı----

Faiz indiriminde zamanlama riski azaldı

Faiz indiriminde zamanlama riski azaldı
06 Mayıs 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

JP Morgan: TCMB politika yönlendirmesi erken faiz indirimi riskini azalttı

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, TCMB'nin bugün aldığı faiz değiştirmeme kararı sonrasında yaptığı açıklamanın bankanın gelecek dönemde erken faiz indirim adımı atması riskini azalttığını kaydetti.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, TCMB açıklamasının yılın son aylarına kadar gevşetme adımı atılmayacağı sinyali içerdiği yorumu yapılırken "TCMB'nin ilk Faiz indirimini Eylül ayında yapacağı beklentimiz sürüyor. Bankanın faiz indirimini daha geç yapması politika kredibilitesinde daha keskin bir toparlanma ve dezenflasyon sürecine destek sağlar" denildi.

TCMB'nin karar sonrasında yaptığı açıklamanın kuruluşun risklerin farkında olduğunu net şekilde gösterdiğini ifade eden JP Morgan'dan ayrıca şu yorum yapıldı:

Önümüzdeki dönemde bankanın ihtiyatlı duruşunu korumasını ve gelecek aylarda gevşetme adımlarından sakınmasını bekliyoruz.

JP Morgan, kendi enflasyon tahminlerinin de TCMB patikası öngörüsü ile uyumlu olduğunun altını çizdi. Yıl sonunda enflasyonda gerileme beklendiğini kaydetti.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Kurum analizleri: Faiz indirimi yakın mı, uzak mı?

'Enflasyon düşmeye başlayınca faizler de inecek'

MB’nin faizi yüzde 14’e indirmesi bekleniyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist bey 07 Mayıs 2021 09:04

    Kavcıoğlu kurumları eleştirirken dikkatli olun yıpratmayın diyor. Yeni Şafak gazetesindeki "Bu operasyonu kim adına çektiniz" manşetini atarken aynı hassasiyeti sen neden göstermedin. Sen koltuğu kapıncaya kadar herşey mübah sonra daha dikkatli olmalıyız öyle mi?

  • alo06 Mayıs 2021 20:38

    ne oldu yine indireceğiniz agbal gittiğinde usd 7.16 idi ne kafa be malof.

  • EFE06 Mayıs 2021 18:06

    MADEM BÖYLE GİDECEKTI AĞBAL ALINDIĞINDA 7 TL İDİ 8.3 GETİRENLER KİMSE ARADAKİ FARKI TAHSİL EDİN ZATEN BU MEVCUT BAŞKAN HİÇ GÜVENDE VERMİYOR