BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi tatmin edici değil----

Faiz indirimi tatmin edici değil

Faiz indirimi tatmin edici değil
11 Temmuz 2014 - 08:24 www.finansgundem.com

İTO'nun temmuz ayı Meclis toplantısında konuşan İbrahim Çağlar, MB'nin kısıtlı faiz indirimi kararını tatmin edici bulmadıklarını belirtti

İbrahim Çağlar, İTO'nun temmuz ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haziran ayında aldığı kararla politika faizini yüzde 8,75'e düşürmesine değinerek, "Bu kısıtlı indirim, büyüme ve üretim odaklı düşünen yani elini taşın altına koymuş olan bizleri tatmin etmedi" yorumunu yaptı.

Mevcut oranları da yatırım ortamının iyileşmesinin önündeki engellerden biri olarak gördüklerini söyleyen Çağlar, bu noktada asıl yapılması gerekenin faiz oranlarına çok net bir darbe vurulması olduğunu ifade etti.  

Çağlar, "Küçük küçük indirimlerle değil etkin bir hamleyle bu işin nihayete erdirilmesi şart. Türkiye ayaklarındaki faiz prangasıyla yürümeye zorlanmamalı. Merkez Bankası'nın sadece enflasyon odaklı bir para politikası uygulamaması gerekiyor. Tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi enflasyon hedeflemesinin yanında büyüme ve işsizlik de dikkate alınmalıdır" diye konuştu.  

Haziran ayı enflasyonundaki sınırlı yükselişe karşılık, yaz ortasında düşüş yaşanacağını tahmin ettiklerini aktaran Çağlar, 2014 yılı ilk çeyreğine ait yüzde 4,3'lük büyüme rakamının yurtdışındaki beklentileri de iyileştirdiğine dikkati çekti.  

Çağlar, Dünya Bankası'nın da bunu gördüğünü ve Türkiye için öngördüğü büyüme tahminlerini yüzde 2,4'ten yüzde 3,5'e yükselttiğini hatırlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)