BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi olmayacak mı?----

Faiz indirimi olmayacak mı?

Faiz indirimi olmayacak mı?
12 Aralık 2014 - 09:10 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens, ülke para biriminin gelecek yıl gerilemeye devam edeceği sinyali verdi

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens, ülke para biriminin gelecek yıl gerilemeye devam edeceği sinyali verdi ve ekonominin beklentiler dahilinde performans göstermesi ile birlikte yakın vadede faiz indirimi olmayacağı mesajı verdi.

Stevens, “Para maliyetinin aşırı yüksek olduğunu ve para alamadıklarını söyleyen insanlar olacağını düşünmüyorum. Bunun şu an için asıl sorun olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Stevens, Avustralya enflasyonunun, ekonomik büyümenin ve istihdam seviyelerinin Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) beklentilerine bir yıl önceye göre daha yakın olduğunu belirtti. Stevens,  merkez bankasının para politikasını güveni artırıcı şekilde düzenleyerek “istikrar ve öngörülebilirlik” mesajı vermeye çalıştığını ifade etti.

Stevens açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Eğer bir noktada farklı bir şey yaparak güven konusunda yardımcı olabilirsek, o zaman tabii ki bu konu masada olacaktır. Yeni yılda tüm bunları değerlendireceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)