BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi gerekebilir!----

Faiz indirimi gerekebilir!

Faiz indirimi gerekebilir!
17 Mart 2015 - 08:12 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası, tekrar faiz indirimine gidilmesi gerekebileceğini belirtti

Avustralya Merkez Bankası (RBA), ortalama hızının altında bir genişleme gösteren ekonominin desteklenmesi için tekrar faiz indirimine gidilmesi ihtiyacı oluşabileceği açıklamasında bulundu. RBA ayrıca ülkenin ticari emlak piyasasına yönelik risklere vurgu yaptı.

RBA’nın 3 Mart’ta gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında, “Büyüme ve enflasyon üzerindeki mevcut beklentiler dikkat alınarak, üyeler para politikasında ek bir genişlemeye gidilmesi durumunun ortaya çıkabileceği görüşünde birleşiyor. Üyeler, faiz oranları yapısı ve ekonominin önceki değişikliğe uyum sağlaması için biraz zaman tanımada fayda görüyorlar” ifadeleri kullanıldı. RBA söz konusu toplantıda gösterge faizi yüzde 2.25 ile rekor düşük seviyede tutmuştu.

Merkez bankası Şubat ayındaki indirimin ardından ara verdi ve ekonominin ek teşvik olmadan ilerleyebileceğine karar verdi. Politika yapıcılar verileri değerlendirirken, regülatörler Sydney’de emlak toplayan yatırımcılara verilen kredilerle başa çıkmaya çalışıyor. Öte yandan işletme harcamalarının gerilemesinin ardından merkez bankasının işsizliği aşağı çekmesi gerekiyor. Ülke ekonomisi, madencilerin genişlemeyi engellemesi ile büyümek için yeni yollar bulmakta güçlük çekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)