BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz çok ağır bir silah!----

Faiz çok ağır bir silah!

Faiz çok ağır bir silah!
21 Ocak 2014 - 16:20 www.finansgundem.com

SPYD Başkanı Ünver, Merkez Bankası'nın faiz silahını dolaylı olarak kullanabileceğini söyledi

Ekonomistler, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun ek parasal sıkılaştırma uygulanması gerekli görülen günlerde, bankalararası piyasadaki faizlerin yüzde 7,75 yerine yüzde 9 civarında oluşmasının sağlanması kararını "dolaylı faiz artırımı" olarak yorumladı.


Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, faizin çok ağır bir silah olduğunu belirterek, Kurulun aldığı kararla bu silahı dolaylı olarak kullanma yoluna gittiğini söyledi.


Söz konusu kararın hem piyasanın hem de ekonomi yönetiminin bir kısmının taleplerine cevap veren bir karar olduğunu ifade eden Ünver, "Gerek küresel ekonomideki gelişmeler gerekse iç politikada yaşananların etkisi göz önüne alındığında Merkez Bankası'nın oldukça zor bir konumda olduğu söylenebilir. Alınan kararla Banka piyasaları belli ölçüde rahatlatmıştır" dedi.


Türkiye'nin cari açığı finanse etmek için sıcak paraya ihtiyaç duyduğunu anlatan Ünver, Amerikan Merkez Bankası'nın para politikasındaki gidişatın yanı sıra yerel seçimlerin sonuçlarının sıcak para girişinin artıp azalmasında etkili olacağını kaydetti. Ünver, "Sıcak para konusunda kuraklık sinyali artarsa, Merkez Bankası faiz silahını daha etkili kullanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)