BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artışı kademeli olacak----

Faiz artışı kademeli olacak

Faiz artışı kademeli olacak
13 Ağustos 2014 - 14:11 www.finansgundem.com

BOE Başkanı Mark Carney, ekonomideki büyümenin genele yayılması ile birlikte faiz artışının beklenebileceğini söyledi

BOE Başkanı Mark Carney, para politikasındaki faiz artışının kademeli olarak gerçekleştirileceğini ve ekonomideki büyümenin genele yayılması ile birlikte faiz artışının beklenebileceğini söyledi. Carney, “ekonomi normalleştiğinde Faiz oranının artırılması gerekecek” dedi.

Ücretlerdeki artışın zayıf seyrettiğini kaydeden Carney, işszilik konusunda mücadelenin kazanıldığını ve işsizlik oranının düşük kalmayı sürdüreceğini dile getirdi. Mark Carney, verimliliğin geri dönmesinin önceki dönemlerden daha uzun süreceğini ve yüzde 2’lik enflasyon beklentilerinin arkasında olduklarını söyledi.

Carney, jeopolitik gelişmelerin ve AB üzerindeki etkilerinin yakından izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “İhracat pazarlarındaki gelişmeler ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor. Jeopolitik gelişmeler para politikası kararlarında henüz etkili olmadı” dedi.

Küresel politik risklerin ve Euro Bölgesi ekonomisindeki zayıflığın İngiltere’nin toparlanma sürecini yavaşlatabileceğini kaydeden BOE Başkanı faiz oranlarının çabuk ve hızlı bir şekilde artırılmayacağının, kademeli ve limitli bir artış izleneceğinin altını çizdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)