BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Faiz artışı 2016'ye ertelenmeli"----

"Faiz artışı 2016'ye ertelenmeli"

Faiz artışı 2016'ye ertelenmeli
04 Haziran 2015 - 19:44 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde: "Fed'in faiz artırımına gereğinden erken başlamasının riskleri, biraz geç kalmasından daha yüksek"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına gereğinden erken başlamasının, biraz geç kalmasından daha riskli olduğunu belirterek, "Faiz artışına, 2016'ın ilk yarısında başlanmasının daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi. 

Lagarde, IMF'nin ABD ekonomisine ilişkin yıllık gözden geçirme raporunun yayımlanmasının ardından düzenlenen basın konferansında konuştu. 

ABD'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 2,5'e düşürdüklerini belirten Lagarde, bu revizyonun ekonominin ilk çeyrekteki zayıf performansından kaynaklandığını dile getirdi. 

Lagarde, büyümeyi aşağı çeken geçici faktörlerin olumsuz hava şartları, ülkenin batısındaki limanlarda yaşanan grevler ve enerji sektöründeki yatırımlarındaki sert düşüş olduğunu ifade ederken, buna karşın güçlenen doların ekonominin gelecek dönemdeki performansını da olumsuz etkileyebileceği öngörüsünde bulundu. 

IMF, bugün yayımladığı raporla ABD'nin gelecek yılki büyüme beklentisini de yüzde 3,1'den yüzde 3'e çekti. 

"Dolar, nispeten aşırı değerli"
Doların, gelişmiş ülkelerdeki para politikaları ve ekonomik büyüme farklılıklardan dolayı son bir yılda yüzde 13 değerlendiğine dikkati çeken Lagarde, "ABD doları, şu anki kurlara göre, nispeten aşırı değerli" görüşünü paylaştı. 

Lagarde, aşırı değerli doların, Fed'in istihdam ve enflasyon hedeflerine zarar verdiğini, ancak enflasyonun yılın geri kalanında yavaşça artmasını ve 2017'nin ortalarında yüzde 2 hedefine ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

"Faiz artışı, 2016'a ertelenmeli"
ABD'nin para politikasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Lagarde, Fed'in şimdiye kadar piyasalarla çok iyi iletişimi kurduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, her Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemesi önerisinde bulundu. 

Lagarde, Fed'in faiz artış zamanlamasına da değinirken, "Fed'in Faiz artırımına gereğinden erken başlamasının riskleri, biraz geç kalmasından daha yüksek. Fed, verilere bağlı kalmaya devam etmeli ve ilk faiz artışını enflasyon ve ücretlerdeki artışın şu andakinden daha belirgin olana kadar ertelemeli. Faiz artışına 2016'ın ilk yarısında başlanmasının daha iyi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lagarde, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışına yönelik tavsiyelerine katılıp katılmadığına yönelik bir soru üzerine, "Janet Yellen'la faiz artışının verilere bağlı olması konusunda tamamen anlaşıyoruz" dedi. 

Lagarde, Yunanistan'a ilişkin bir soruya ise "IMF, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından teklif edilen anlaşma, ülkedeki ekonomik ve sosyal şartlar göz önüne alarak hazırlandı. Sunulan şartlar, Yunanistan'a ciddi esneklik sağlıyor” yanıtını verdi. 

IMF Başkanı, Yunanistan'ın yarın ödemesi gereken yaklaşık 300 milyon avroluk borç taksidinin ödenmemesi durumda, diğer borçlarla birleştirip birleştirilemeyeceğine yönelik soru üzerine, bunun kamuya açık şekilde tartışılacak bir konu olmadığını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)