BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFaiz artırımından önce para muslukları kısılmalı----

Faiz artırımından önce para muslukları kısılmalı

Faiz artırımından önce para muslukları kısılmalı
14 Nisan 2021 - 07:40 www.finansgundem.com

Her ne kadar ‘iki yıldan önce olmaz’ denilse de FED’in faiz artırımı son günlerde sık sık dile getirilmeye başlandı. Faiz artırımından önce varlık alımlarının azaltılması yoluna gidilmesi gerektiği belirtiliyor

Richmond FED Başkanı Thomas Barkin, Fed faiz oranlarının enflasyon üzerinde gerçek bir etki yaptığına inandığını söyledi. Barkin, faiz oranları yükseltilmeden önce varlık alımlarını azaltılmasını beklediğini de ifade etti. Barkin, tahvil alımlarının azaltılmasının ancak ekonomide toparlanma finansal hedeflere yaklaştığında başlayabileceğini de belirtti.

BELEŞ PARAYI ALAN ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

ABD'de işgücünün niteliklerinin istihdam edilmek için aranan nitelikler ile eşleşmemesi riski bulunduğunu da belirten Barkin, sağlanan destek ödemelerinin insanları işe geri dönmeye heveslendirmediğini, emekli olanların sayısının artmakta olduğunu da vurguladı. Finansgundem,com’de yer alan haberlere göre, şu an korona salgını enflasyon ve Faiz artırımından daha önemli bir risk olarak görülüyor. Bu yüzden FED’in kısa vadede faiz artırımına gitmesi beklenmiyor. Burada da piyasalara ABD’nin 10 yıllık getirilerindeki değişimi barometre olarak takip ediyor.

DESTEK SÜRECEK, EKONOMİ BÜYÜYECEK
Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker de, ABD ekonomisinin artan aşılamanın ve güçlü mali yardımın ardından bu yıl yüzde 5-6 büyüyebileceğini, ancak Fed'in ekonomiye verdiği desteği henüz geri çekmeyeceğini söyledi. Delaware Eyaleti Ticaret Odası'nda konuşan Harker, "Şu an için, Fed politikası sabit tutulacak. Ekonomik durum iyileşiyor, ancak toparlanma hala erken bir aşamada, verdiğimiz desteği geri çekmek için henüz bir neden yok" dedi. Bazı ekonomist ve politikacıların endişelerine rağmen enflasyonun ekonomi iyileştikçe daha yukarı gidebileceğini belirten Harker, Fed'in enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerin çıkmasını istediğini vurguladı. Harker, "Enflasyonun kontrolden çıktığını görmüyoruz, eğer çıkar ise, buna göre hareket ederiz" diye konuştu.

 

Rosengren: Fed faiz artırımına iki yıl uzakta olabilir

 

FED bu yıl faiz artıracak mı?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)