BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımı için yeni beklentiler----

Faiz artırımı için yeni beklentiler

Faiz artırımı için yeni beklentiler
17 Nisan 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren e Atlanta Fed Başkanı Lockhart faiz artırımına ilişkin görüşlerini bildirdi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, faiz artırımı için gereken koşulların henüz oluşmadığını söyledi. Londra'da bir etkinlikte konuşan Rosengren, faiz artırmadan önce istihdam piyasasının daha fazla güçlenmesi ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğine yönelik işaretler göstermesi gerektiğini kaydetti.

'FAİZ BEKLENEDEN GEÇ ARTIRILABİLİR'

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD'de son dönemde açıklanan verilerin kasvetli olmasından dolayı faizi Haziran'da artırma fikrine giderek daha soğuk baktığını söyledi. Faizi biraz daha geç artırma fikrine daha yakın olduğunu belirten Lockhart, ekonomideki iyileşme sürecinin devam edeceğindense emin olduğunu ifade etti.

'KADEMELİ FAİZ ARTIŞI BÜYÜMEYİ ETKİLEMEZ'

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin zayıf geçen ilk çeyreğin ardından toparlanmasıyla Fed'in faizleri nispeten yakın bir zamanda artırmaya başlaması gerektiğini söyledi. Mester, Faiz artırımlarının kademeli olarak yapılması halinde ekonomik büyümenin zarar görmeyeceğini savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)