BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımı için tarih verdi----

Faiz artırımı için tarih verdi

Faiz artırımı için tarih verdi
02 Aralık 2014 - 06:22 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ilk faiz artırımına 2015 ortalarında gidilmesinin makul olacağını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, petrol fiyatlarındaki düşüşün ABD ekonomisini güçlendireceğini, ilk faiz artırımına 2015 ortalarında gidilmesinin makul olacağını söyledi

New York Fed Başkanı Dudley, New York Şehir Üniversitesinde yaptığı konuşmada, son 4 ayda varil başına yaklaşık 40 dolar gerileyen petrol fiyatlarından özellikle düşük gelirli ailelerin faydalanacağı öngörüsünde bulunarak, "Düşen enerji harcamaları reel gelirlerde kayda değer büyüme sağlayacak ve iyileşmeyi sürekli hale getirecek" dedi.

Dudley, öte yandan düşen fiyatların enerji sektöründeki yatırımları olumsuz etkileyebileceğini ancak bu etkinin abartılmaması gerektiğini ifade etti.

Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Dudley, "Faizlerin gelecek yılın ortalarında yükseltilmesine yönelik beklentiler bana makul görünüyor" diyerek zamanından önce yapılacak bir artırımın Fed'in güvenilirliğini zedeleyeceğini vurguladı.  

"Para politikasını gereğinden önce sıkılaştırmanın riskleri, biraz geç sıkılaştırmanın risklerinden çok daha fazla" değerlendirmesinde bulunan Dudley, Fed'in Faiz artırımına zamanından önce gitmesi halinde düzeltilmesi güç sonuçlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu, bu konuda sabırlı davranılması gerektiğinin altını çizdi.  

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasalar Komitesinin bir sonraki toplantısı 16-17 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu toplantının ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)