BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Faiz artırımı için koşullar uygun"----

"Faiz artırımı için koşullar uygun"

Faiz artırımı için koşullar uygun
08 Temmuz 2015 - 21:28 www.finansgundem.com

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin son toplantısının tutanaklarında, "Faiz artışı için koşulların hala uygun olduğu" ifade edildi

ABD Merkez Bankası (FED), Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 16-17 Haziran tarihli toplantı tutanakları açıklandı.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin son toplantısının tutanaklarında, "Faiz artışı için koşulların hala uygun" olduğu ifade edilirken, "koşulların faiz artırımına yaklaştığının gözlemlendiği" kaydedildi.

Kayıtlara göre, üyelerin çoğu “faiz artırımı için büyümede daha güçlü sinyaller görmek" istiyor. Ayrıca bazı Fed üyelerinin erken bir faiz artışına karşı uyarıda bulunmaları dikkat çekti.

Kayıtlarda, “Petrol fiyatlarındaki istikrar, enflasyon görünümü hakkındaki güveni artıracak” ifadeleri yer aldı.

Tutanaklarda ayrıca, Fed üyelerinin birçoğunun Yunanistan hakkındaki endişelerinin arttığı vurgulanırken, Çin'in büyümesine ilişkin belirsizlikler de gündeme geldi.

Öte yandan üyeler, Fed'in politikasını belirlemek üzere toplantıdan toplantıya kararlarını gözden geçirecekleri hususunda uzlaşma sağladılar.

2006'dan bu yana ilk kez gerçekleşecek Faiz artırımı hakkında, üyelerin birçoğu bunun herhangi bir toplantıda olabileceğini ve enflasyon ile istihdam verilerine bağlı olacağını kaydediyorlar.

Ekonomik göstergeler
ABD ekonomik büyümesinin düzensiz olması da traderları Fed beklentilerini düşürmeye itti. Morgan Stanley 12 ay önce merkez bankasının faizi bu yıl Haziran veya Temmuz’da artıracağını öngörüyordu.

Yunanistan ve Çin’deki gelişmeler ABD ekonomisini tehdit ediyor. Analistler, Yunanistan’ın euro para birliğinde kalmasına dair belirsizlikler ve Çin hisselerinin sert düşüşler göstermesi ile Fed’e ilişkin tahminlerini öteliyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)