BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artınca büyüme hızlanacak----

Faiz artınca büyüme hızlanacak

Faiz artınca büyüme hızlanacak
13 Kasım 2014 - 07:41 www.finansgundem.com

RBA Başkan Yardımcısı Kent, Fed'in faiz artırımı ile büyüme hızlanacağını belirtti

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkan Yardımcısı Christopher Kent Avustralya ekonomisinin ülke para biriminin ABD’deki faiz artırımına tepki olarak düşmesi ile 2016 yılında hızlanma gösterebileceğini söyledi.

Kent ekonomik beklentilerini açıkladığı Sydney’deki konuşmasında , “ABD Merkez Bankası’ndan gelecek herhangi bir sıkılaştırma hareketi Avustralya dolarında düşüş görülmesini sağlayacaktır. Özellikle emtia fiyatlarındaki kayda değer gerileme dikkate alındığında, ülke para birimi şu anki konumu itibarıyla esas değerine yönelik çoğu tahminin üzerinde seyrediyor” dedi.

Kent, büyümenin bir süre için trendin altında devam edeceğini ve 2016 yılında trend hızının üzerine kademeli olarak çıkacağını belirtti.

Avustralya Merkez Bankası 15 aydır faiz oranlarını rekor düşük seviye olan yüzde 2.5’te tutuyor ve değiştirilmeyeceği sinyali veriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)