BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFaiz artacak diye bankalar nakit stokluyor----

Faiz artacak diye bankalar nakit stokluyor

Faiz artacak diye bankalar nakit stokluyor
15 Haziran 2021 - 08:03 www.finansgundem.com

ABD merkezli yatrım bankası JPMorgan CEO'su, faiz oranlarının artmasını beklediklerini belirterek bu nedenle nakit stokladıklarını açıkladı

JPMorgan Chase & Co CEO'su Jamie Dimon, bankanın yaklaşık 500 milyar dolar nakit tuttuğunu ve bankayı daha yüksek faiz oranlarından yararlanabilecek bir konuma getirdiğini bildirdi.

Dimon, "Aslında etkin bir şekilde daha fazla nakit biriktiriyoruz, daha yüksek oranlarda yatırım yapma fırsatlarını bekliyoruz. Dolayısıyla bilançomuz yükselen oranlardan fayda sağlayacak şekilde konumlandı." dedi.

Varlıklarına göre en büyük ABD bankasına başkanlık eden Dimon, yükselen enflasyonun önümüzdeki 9 ay boyunca daha yüksek faiz oranlarıyla sonuçlanmasını beklediğini söyledi.
Dimon, "Perakende bankaya da fayda sağlayacak "Ayrıca çok, çok güçlü bir ekonomiye sahip olacağınızı düşünüyorum" dedi. "Bilançoyu yönetirken tüm bunları dikkate almaya çalışıyoruz." diye konuştu.

FED TOPLANTISI BU HAFTA

Bu arada, dünya genelinde para politikalarının geleceğine ilişkin belirsizlikler varlık fiyatlamalarını etkilemeye devam ediyor. Bu hafta Fed'in FOMC toplantısından çıkacak Faiz kararı, toplantının karar metni, Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar piyasalar için büyük önem taşıyor.

FAİZDE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Fed'in politika faizini yüzde 0,00 ile 0,25 arasında sabit tutması ve varlık alımında değişikliğe gitmesi beklenmezken, toplantı sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalarda ipuçları aranacak.

Analistler, beklentileri geride bırakan enflasyon verisinin piyasalardaki belirsizlikleri artırdığını kaydederek, Fed'in para politikasının geleceğine ilişkin yönlendirmelerinin öneminin oldukça arttığını ifade etti.

Karar metninde Fed'in varlık alımlarına ilişkin yönlendirmesine dair ipuçlarının aranacağını bildiren analistler, varlık alımlarının azaltılması yönündeki vurgulamaların oynaklığın artabileceğini bildirdi.

Borsalar FED toplantısından ne bekliyor?

 

AB-ABD arasındaki 17 yıllık kriz bugün çözülecek

 

Goldman Sachs’ın yeni kripto para projesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)