BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya ceza----

Fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya ceza

Fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya ceza
11 Kasım 2020 - 11:14 www.finansgundem.com

Fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya Ticaret Bakanlığı tarafından idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından, fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya, toplamda 6 milyon 870 bin lira idari para cezası verildi. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi, İç Ticaret genel müdürlükleri ile ticaret il müdürlükleri koordinasyonunda marketler, pazar yerleri ve toptancılarda arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla 81 ilde denetimler yapıldı.

Gelen şikayetler doğrultusunda ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca resen yapılan incelemeler kapsamında bugüne kadar 1861 dosya karara bağlandı. Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun idari yaptırım uyguladığı alanlar 166’sı toptan sebze meyve, 20’si temel gıda ve diğer ürünlerle ilgili oldu.  Denetimlerin sonucunda normalin üzerinde fiyat artışı gözlemlenen ürünler tespit edilerek, incelemeye alınan firmalardan savunmaları talep edilirdi. Haksız fiyat artışı yaptığı belirlenenlere 10 bin liradan 100 bin liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunanlaraysa 50 bin liradan 500 bin liraya varan idari para cezaları uygulandı.

Reklam Kurulu denetimleri sonucunda, haksız fiyat artışı ve Kovid-19 salgını çerçevesinde 303 firma ve şahsa, 13,3 milyon lira idari ceza kesildi. Ticaret Bakanlığının açıklamasında, gerek resen gerekse vatandaşların şikayetleri üzerine fahiş fiyat artışları ve stokçuluk eylemlerinin yakından takibi amacıyla denetimleri tüm Türkiye genelinde hız kesmeden sürdüreceği, bu tür uygulamalara geçit verilmeyeceği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan internetten satışlar için önemli uyarılar

 

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Ceza yağdı

 

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan firmaları açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)