BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFacia devam ediyor ! Acil yardım paketi açıklandı----

Facia devam ediyor ! Acil yardım paketi açıklandı

Facia devam ediyor ! Acil yardım paketi açıklandı
04 Ekim 2021 - 01:15 www.finansgundem.com

İspanya Başbakanı Sanchez, 15 gündür aktif durumda olan Cumbre Vieja Yanardağı'nın neden olduğu zararı karşılamak için La Palma Adası'na 206 milyon euroluk acil yardım paketi açıklayacaklarını duyurdu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma'ya bugün yaptığı ziyarette, Cumbre Vieja Yanardağı'nın bölgede yarattığı zarara karşı yeni önlemler alacaklarını belirtti.

İspanya Bakanlar Kurulu'nun 5 Ekim'de yapacağı haftalık toplantıda yardım paketlerinin açıklanacağını söyleyen Sanchez, "Altyapının yeniden inşası, su temini sorunu, yol bağlantıları, istihdam veya tarım ve diğer sektörler açısından 206 milyon euroluk çok güçlü acil yardım paketi kararı alacağız. Ada için bir refah ve gelecek ufku sunacağız." dedi.

İspanyol hükümeti, geçen hafta La Palma'da evlerini kaybeden vatandaşlara yönelik 10,5 milyon euroluk yardım açıklamıştı.

La Palma'da 50 yıl aradan sonra aktif ilk yanardağ olan Cumbre Vieja'dan çıkan lavlar şimdiye kadar 31 kilometrelik yolu ortadan kaldırdı, 946'sı tamamen kül olan 1005'ten fazla eve de zarar verdi.

Lavlar, 28 Eylül'den bu yana aktığı Atlas Okyanusu'nda ise 28 hektarlık alanı doldurup denizde ilerlemeye devam ederek, 35 metre derinliğe kadar ulaştı.

 Bölgede 6 bin 200 kişi evlerinden tahliye edilirken, hava kirliliğinin artması nedeniyle dünden itibaren 3 bin 500 kişiyi etkileyecek şekilde bazı belediyelerde kısmi karantina kararı alınmıştı.

Cumbre Vieja'nın lavları denizde platform oluşturdu

 

Cumbre Vieja Yanardağı lav püskürtmeye devam ediyor

 

La Cumbre Yanardağı 2 yıl sonra yeniden faaliyete geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)