BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFacebook'un Libra’yı piyasaya sürmesi yakın değil----

Facebook'un Libra’yı piyasaya sürmesi yakın değil

Facebook'un Libra’yı piyasaya sürmesi yakın değil
20 Ocak 2020 - 14:06 www.finansgundem.com

Libra'nın 2020’de piyasaya sürülme ihtimali çok düşük

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook’un kripto para birimi Libra hakkında İsviçreli yetkililer küresel para birimi olarak uygunluğu hakkında yeni sorunlar gündeme getirdi. Bloomberg News’in haberine göre 2020’de piyasaya sürülme ihtimali çok düşük.

İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer Libra’nın şuan ki haliyle ülkesinde yürürlüğe giremeyeceğini söyledi.  Maurer'a göre proje başarısız olacak.

ABD’nin SPK’sı olarak bilinen SEC’den sonra Avrupalı politikacıların da endişelerini dile getirmesi Libra’nın meşruluğunu sorgulattı. Facebook’un kişisel verileri kötüye kullanması ve Libra’nın mali suçlular için cazip bir yer olabileceği düşüncesi bu durumun oluşmasında etkili oldu.

Birçok uzmana göre SEC’in endişeleri yeni ve kanıtlanmamış bir teknoloji olarak Libra’nın dolara rakip olacağından kaynaklanıyor. İsviçre ve diğer birçok ülke bekle – gör stratejisi ile hareket edecek.

Libra’nın başındaki isimlerden Bertrand Perez, Genova Blockchain Konferansında yaptığı açıklamada Libra’yı 2020 içerisinde çıkaracaklarını söyledi.  

Devletlerin Libra üzerindeki kontrolünü artırma isteği Bloomberg News’in haberine göre  piyasaya çıkmasını geciktirecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)