BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFacebook'un Libra'sı AB merceğinde----

Facebook'un Libra'sı AB merceğinde

Facebook'un Libra'sı AB merceğinde
21 Ağustos 2019 - 04:30 www.finansgundem.com

AB'nin antitröst düzenleyicileri, sosyal medya devi Facebook'un Haziran ayında açıkladığı kripto para Libra projesini incelemeye aldı

Dünyanın en büyük sosyal medya kuruluşlarından Facebook'un kripto para projesi Libra ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bloomberg'deki habere göre Avrupa Birliği'nin (AB) antitröst birimleri Libra'yı incelemeye aldı. 

İncelemeyi yapan AB yetkililerinin Libra'nın değiş tokuş edilecek bilgiler ve tüketici verilerinin kullanımı konusunda "olası rekabet kısıtlamaları"nı nasıl oluşturabileceklerinden endişe duydukları ifade edildi. 

Kurucu Mark Zuckerberg’in geleneksel nakit para alma konusundaki istekleri, Facebook’un rakip uygulamaları sıkmak için nasıl haksız bir şekilde kullanabileceği konusundaki bir başka ön AB soruşturmasına da katkıda bulunuyor. 

Facebook ve Avrupa Komisyonu soruşturma hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

Küresel Para Birimi

Çin ve ABD'nin birleşik nüfusundan daha fazla kullanıcısı olan bir sosyal ağ tarafından yönetilen Libra, paranın koruyucularının hiç karşılaşmadığı potansiyel bir zorluğu temsil ediyor. Paranın koruyucuları kontrol etmedikleri ve yönetmedikleri küresel bir para birimi konusunda endişeli.

AB anketi düzenleyicilerin ayrıca Terazi destekli uygulamaların WhatsApp ve Messenger gibi Facebook hizmetlerine olası entegrasyonunu da incelediklerini söyledi. Soruşturmalarının, yönetişim yapısı ve Terazi Birliği üyeliğine odaklandığı belirtildi.

FACBEOOK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

AB Komisyonu'nun inceleme haberinin ardından New York borsasında işlem gören Facebook hisseleri yüzde 1.27 oranında değer kaybetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)