BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFacebook'tan kullanıcılarına koronavirüs ayarı!----

Facebook'tan kullanıcılarına koronavirüs ayarı!

Facebook'tan kullanıcılarına koronavirüs ayarı!
09 Şubat 2021 - 19:28 www.finansgundem.com

Facebook ve kardeşi Instagram'da, koronavirüsle ilgili kişileri endişelendirici paylaşımlarda bulunmak yasaklandı. Ayrıca kullanıcılar "virüs insan yapımı" veya "aşı otizme neden oluyor" tarzında düşüncelerini de takipçileriyle paylaşamayacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü, ABD merkezli sosyal medya platformu Facebook, koronavirüs ile ilgili insanları yanıltıcı, aldatıcı, endişelendirici nitelikteki paylaşımlara yasak koydu.

KURALI İHLAL EDEN ENGELLENECEK

Konulan yasak kapsamında; kullanıcılar koronavirüsün insan yapımı olduğu, koronavirüs aşısının bir işe yaramadığı, aşının otizme neden olduğu tarzındaki düşüncelerini takipçileriyle paylaşamayacak. Paylaştıkları takdirde Facebook kullanıcıların paylaşımlarını engelleyecek.

YANLIŞ BİLGİNİN ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞILINACAK

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook, küresel bir salgına dönüşen koronavirüsle ilgili sosyal medyada pek çok sahte haber ve yanlış bilginin yayılmasının önüne geçmek için bazı konularda kullanıcılarına yasak koyma kararı aldı.

"AŞI OTİZME NEDEN OLUYOR" DEMEK YASAK

Söz konusu yasaklar kapsamında Facebook kullanıcıları koronavirüsün bir laboratuvar üretimi olduğunu, insan yapımı olduğunu, koronavirüs aşısının otizme neden olduğunu belirten düşüncelerini takipçileriyle paylaşamayacak. Paylaşılması durumunda kullanıcıları o paylaşımları engellenecek.

Yasaklar Facebook’un kardeş platformu Instagram’da da geçerli olacak.

JIM KILLOCK: FACEBOOK TEMKİNLİ OLMALI

Sosyal medyada ifade özgürlüğünü savunan bir grup olan Open Rights Grup’un temsilcilerinden Jim Killock konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un temkinli olması gerektiğini ifade ederken, yanlış bilgi ile insanların gerçek endişelerini ifade eden içerikler arasında ince bir çizgi olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)