BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFacebook'tan kıta ülkesine paylaşım ve yayın yasağı----

Facebook'tan kıta ülkesine paylaşım ve yayın yasağı

Facebook'tan kıta ülkesine paylaşım ve yayın yasağı
17 Şubat 2021 - 23:54 www.finansgundem.com

Avustralya Parlamentosu tarafından hazırlanan yasa tasarısı sonrası Facebook, Avustralyalı medya kuruluşları ve kullanıcılara haber paylaşma ve yayınlama yasağı getirdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avustralya Parlamentosu, geçtiğimiz gün Google ve Facebook’u haberlerini gösterdiği için haberi yayınlayan kurumlara ödeme yapmak zorunda bırakacak bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Söz konusu yasa tasarısının Temsilciler Meclisi’nden geçmesi ve Senato'dan geçmek için yeterli oya sahip olduğuna inanılması üzerine Facebook, Avustralyalı medya kuruluşlarının ve kullanıcıların kendi platformu üzerinde haber paylaşmasını engelledi.

 YASANIN SENATO'DAN DA GEÇEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLDÜ

New York Times’ın haberine göre, Avustralya Temsilciler Meclisi’nden geçen yasanın Senato’dan da geçmesi için yeterli oya sahip olunduğunun öngörülmesi üzerine Facebook, Avustralyalı medya kuruluşlarının ve kullanıcıların kendi platformu üzerinde haber paylaşmasını engelledi.

 "TASARI BİZE 2 SEÇENEK SUNDU, İÇTENLİKLE İKİNCİSİNİ SEÇTİK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook’un Avustralya ve Yeni Zelanda temsilcisi William Easton, “Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa, platformumuz ile platformumuzu haber paylaşmak için kullanan medya kuruluşları arasındaki ilişkiyi temelden sarsıyor. Bu yasa tasarısı bize 2 seçenek sundu. Ya bu ilişkinin gerçeklerini görmezden gelip yasaya uyacaktık, ya da Avustralya’daki medya kuruluşlarının haber paylaşımı yapmalarına izin vermeyecektik. İçtenlikle ikincisini seçtik” ifadelerini kullandı.

The move is a response to the country's proposed Media Bargaining law, which forces tech companies like Facebook and Google to negotiate with news providers to feature their content (pictured: A blank news site on Facebook)

 YASAK KİMİ, NASIL KAPSIYOR?

Facebook’un Avustralya özelinde aldığı karar doğrultusunda; Avustralyalı yayıncılar Facebook sayfalarında herhangi bir haber içeriği yayınlayamayacak veya paylaşımda bulunamayacak. Uluslararası yayıncılar Facebook’ta haber paylaşımında bulunmaya devam edebilecekler ancak paylaşımları Avustralyalı kullanıcılar tarafından görüntülenemeyecek. Avustralyalı kullanıcılar ise Facebook’ta haber paylaşımında bulunamayacak veya paylaşılan haberleri görüntüleyemeyecek.

Facebook'tan ırkçılığa karşı yeni önlem

 

Facebook'tan kullanıcılarına koronavirüs ayarı!

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)