BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFacebook Trump'ın korona virüs paylaşımını sildi----

Facebook Trump'ın korona virüs paylaşımını sildi

Facebook Trump'ın korona virüs paylaşımını sildi
06 Ağustos 2020 - 03:45 www.finansgundem.com

ABD Başkanı'nın "Çocuklar neredeyse korona virüse bağışıklı" şeklindeki paylaşımını 'yanlış bilgi' gerekçesiyle sildi


ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal paylaşım ağları ile gerginliği tırmanıyor. Facebook, Başkan Trump’ın çocukların korona virüse karşı neredeyse bağışıklık sahibi olduklarını söylediği bir videoyu sosyal medya platformundan kaldırdı. Şirket, Trump’ın Çarşamba sabahı Fox News’a verdiği röportajın videosunun, Facebook’un korona virüsle ilgili yanlış bilgi paylaşılmasına karşı kurallarını ihlal ettiğini bildirdi.

Facebook sözcülerinden biri ‘‘Bu video, bir grubun korona virüse karşı bağışıklığı olduğu şeklinde yanlış iddiallar içeriyor. Bu da korona virüsle mücadeleye zararlı, yanlış bilgilerin yayılmasını önleme politikamızı ihlal ediyor’’ dedi. Sözcü şirketin ilk kez Başkan’a ait bir videoyu korona virüse karşı yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle kaldırdığını kaydetti.

Okulların yeni eğitim döneminde yüz yüze eğitime geçmesine her fırsatta destek veren Trump, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında bu konu gündeme getirildiğinde bir kez daha ‘‘Okulların açıldığını görmek istiyorum’’ dedi. Cumhuriyetçi bölgelerin okulların açılmasını istediğini söyleyen Trump, Demokratlar’ınsa 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce okulların açılmasını istemediklerini kaydetti. Trump, ‘‘Bunun siyasi olarak kendileri için iyi olacağını sanıyorlar’’ dedi.

Trump, bir kez daha çocukların korona virüsü çok kolay atlatabildiklerini söyledi ve ‘‘Hastalığa yakalanabilirler, ancak onları çok etkilemeyecektir. Çocukların bağışıklık sistemi çok güçlü ve bununla (korona virüsle) çok iyi başediyorlar’’ diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)